Хеликоптер из Србије и даље на располагању Републици Српској

0

Хеликоптер из Србије и даље на располагању Републици Српској.

Прочитајте још:  Шиптарски сепаратистички лидери позирају са мапом "Велике Албаније"
Републици Српској је и даље на располагању хеликоптер Србије који ће сутра из Бањалуке бити пребачен у Херцеговину, а у приправности је и наш хеликоптер, тако да оба могу полетети у року од десет минута уколико би се негде појавио пожар, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић, гостујући у емисији Телеринг на РТРС.

Према његовим речима, пожар на Тјентишту се могао локализовати и штете би биле немерљиво мањих размера да је дозвољена помоћ Србије и да није било опструкција из Сарајева.

Кустурић је нагласио да су “и тада надљудским напорима, ризикујући своје животе, спречили веће последице од пожара”.

– Душа ме боли кад сад видим Тјентиште, кад знам да се то могло спречити. Да се тај пожар проширио на прашуму Перућицу, изгорело би све. Одговорно тврдим, кад се појавио пожар на подручју НП Сутјеска, ја сам у првом извиђању видео да ми са својим капацитетом једног хеликоптера који носи тону воде и капацитета које имају Оружане снаге (један хеликоптер који носи тону и један који носи 450 литара воде) да нема шансе да угасимо тај пожар – рекао је Кустурић, јавља РТРС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *