НАСА је објавила време повратка астронаута заглављених на МКС

0

НАСА је објавила време повратка астронаута заглављених на МКС.

Астронаути Националне управе за аеронаутику и свемир (НАСА) Бач Вилморе и Сунита Вилијамс , заглављени на Међународној свемирској станици (МКС), моћи ће да се врате на Земљу почетком 2025. Ројтерс је ово пренео 24. августа,позивајући се на саопштење руководства.

„Два НАСА-ина астронаута која су путовала на МКС у јуну у неисправној капсули Боеинг Старлинер мораће да се врате на Земљу на СпацеКс Црев Драгон почетком следеће године“, наводи се у извештају.

Прочитајте још:  Шта се крије иза имплантације чипа у мозак прве особе?
Током конференције за новинаре, директор НАСА-е Бил Нелсон рекао је да проблеми са погонским системом Боеинг Старлинер представљају значајне ризике. С тим у вези, управа је одлучила да врати брод на Земљу без посаде.

Очекује се да ће се астронаути вратити на Земљу на свемирској летелици Црев Драгон компаније СпацеКс, која би требало да буде лансирана у септембру. У ове сврхе, посада мисије ће бити смањена са четири на две особе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/watch?v=M9VuhTyxqTo&pp=ygUb0LLQtdGB0L3QsCDQstC10LjQt9C-0LLQuNGb

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *