КАД МОЖЕ АМЕРИКА, ЗАШТО НЕ МОЖЕ СРБИЈА?! Вулин: Спискове сам правио по закону и по савести штитећи националне интересе!

0
вулин

Вулин (Фото: Министратсво одбране Србије)

Потпредседник Владе Србије, Александар Вулин, јасно је указао на потребу да Србија има право и обавезу да контролише ко улази у њену територију и ко је добродошао у нашој земљи.

Према речима потпредседника Владе Србије Александра Вулина, мере које је предузимао као министар полиције и директор БИА у складу су са националним законодавством и његовом савешћу. Он је нагласио да је одлучно деловао како би заштитио границе и интересе Србије, истичући да су одређене особе и групе, које су својим понашањем и изјавама угрожавале безбедност и част Србије, проглашене непожељним.

“Спискове сам правио ја, као министар полиције и директор БИА по закону и по савести и жалим што им се нисам више посветио, јер видим колико олоша је неправедно заборављено”, изјавио је Вулин за Танјуг.

Вулин је такође нагласио важност ове политике, додајући да је “на спискове ставио и Србе који носе цвеће на гроб шиптарским убицама, а и бројним усташама који у Вуковару певају ‘Јури и Бобану’, а онда би да дођу у Бач и још једном нам пљују у лице.” Овакви поступци нису само акт одбране, већ и јасан знак да се Србија национално освешћава и да више неће толерисати оне који раде против ње.

Важно је напоменути да је свака одлука о забрани уласка у Србију донета након детаљне процене и у складу са законима, што је потврда да Србија делује као озбиљна и одговорна држава. Како је Вулин навео, на списковима су се нашли и страни држављани који су долазили да учествују у насилним протестима, као и они који су на различите начине угрожавали нашу земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вулин: Путин је показао поштовање тиме што није замерио Србији што је набавила Рафале

Све више држава се ослања на политику заштите својих националних интереса и безбедности. Један од примера који се често наводи јесте политика Сједињених Америчких Држава, које примењују строге мере и санкције против појединаца и група које угрожавају њихове националне интересе. Ова пракса укључује и доживотне забране уласка у земљу, чак и за оне чије изјаве или поступци нису директно повезани са територијом САД.

У том светлу, поставља се питање зашто би Србија, као суверена држава, требало да се понаша другачије када је у питању заштита њених интереса.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *