САРАЈЕВО ИЗАЗВАЛО ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Вулин није добио дозволу за прелет да посети Србе у Палама

0
вулин, прелет

Александар Вулин (Фото: Н1)

Потпредседнику Владе Републике Србије Александру Вулину власти у Босни и Херцеговини поново нису дале дозволу за прелет, како би данас посетио Србе у Палама и са њима обележио славу ове српске општине Велику Госпојину.

Вулин је на позив Срба из Пала требало да као кум славе присуствује свечаној литургији и ломљењу славског колача поводом прославе хришћанског празника Велике Госпојине.

Такође, било је планирано да у Палама да на Тргу Републике Српске положи цвеће у име Србије и поклони се сенима погинулих српских бораца који су страдали током Одбрамбено-отаџбинског рата деведесетих година.

“Иако су кабинет потпредседника Владе Србије Александра Вулина, Министарство спољних послова и наша амбасада уредно и на време доставили све потребне елементе и пратећу документацију, чак и навели сврху посете, власти у Федерацији својим ћутањем и неодговарањем нису дале сагласност за прелет”, наводи се у саопштењу Вулиновог кабинета.

Како се додаје, српске амбасаде на време су испоштовале све процедуре које се у дипломатији налажу и упркос томе власти у Федерацији нису одговориле на захтев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Својим ћутањем власти у БиХ нису дале сагласност да Александар Вулин авионом Владе Србије слети у Сарајево”, наводи се у саопштењу.

Министарство иностраних послова БиХ, на чијем је челу Елмедин Конаковић још једном није дало дозволу за прелет српском потпредседнику владе Александру Вулину.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *