Огласило се и новоизабрано руководство ЏС РС: Учињена је несагледива штета и срамота

0

Огласило се и новоизабрано руководство ЏС РС: Учињена је несагледива штета и срамота.

Прочитајте још:  Нинић: И хулигани и полиција имају исти ланац команде, а то је СНС
Источно Сарајево је претходног викенда било домаћин Балканског првенства за сениоре, а у центру пажње није био сам џудо спорт, него нешто друго.

Због интонирања химне у част побједника који долази са простора такозваног Косова, услиједио је низ саопштења свих страна, политичке странке упиру прстом једни и друге, а сада се огласио и новоизабрани састав Џудо савеза Републике Српске.

Познато је да је на Изборној скупштини у јуну изабрано ново руководство ЏС РС, којег не признаје актуелно руководство Савеза, те је тај случај тренутно још увијек на суду и води се правна битка. Око овог дешавања огласило се и ново руководство Савеза, које сматра да је учињена велика срамота и Савезу и Републици Српској.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Превара века: Лажирање података о броју жртава у Сребреници
Саопштење преносимо у цијелости:

– Ново руководство Џудо Савеза Републике Српске се категорично ограђује и упућује најоштрије критике старом руководству које је још у техничком мандату Савеза, као и техничком организатору првенства Балкана, џудо клубу Фамос из Источне Илиџе, јер су направили незапамћен пропуст дозвољавајуци да се интонира химна тзв. Косова, као и да се истакне застава исте. Напоменућемо да је ЈК Фамос купио ово такмичење од претходног руководства џудо савеза за 10.000.00 КМ. Са поменутим пропустом учињена је несагледива штета и срамота џудо Савезу Републике Српске, као и самој Републици Српској. По међународним прописима опште је познато да државе које нису признале Косово као државу нису дужне да интонирају химну као и да истичу заставу исте, већ да се у том случају интонира химна и истиче застава асоцијације на чијем нивоу се одржава такмичење, а то је у овом случају Балканска џудо асоцијација. Нико не спори да се такмичари тзв Косова могу такмичити, али њихова химна и застава се не смију истицати на територији наше државе, и то одлазеће руководство Џудо Савеза Републике Српске и руководство Џудо Савеза БИХ на челу са Драженом Суботићем и Огњеном Павловићем нису смјели допустити. Наравно сматрамо да одговорност сноси и технички организатор, џудо клуб Фамос из Источног Сарајева, те овом приликом тражимо да се сви наведени најоштрије санкционишу од стране овлаштених органа.

Такођер желимо да упутимо и најоштрије критике јер су се на поменутом такмичењу појавила лица Огњен Павловић и Синиша Ђукиц, који су већ неизмјерно оштетили углед џудо Савеза Републике Српске, а против којих је МУП Републике Српске поднио извјештај ОЈТ за злоупотребе положаја гдје су оштетили Џудо Савез Републике Српске за више стотина хиљада марака стичући противправну имовинску корист. Одговорност за наведено мора да сноси господин Дражен Суботић, који је још у техничком мандату Предсједник џудо Савеза Републике Српске. Сматрамо да је исти морао да спријечи ова дешавања, те да је не спријечивши иста додатно укаљао већ и онако нарушен углед Џудо Савеза. Још једном, као ново руководство овог Савеза које чека легитимитет суда, се ограђујемо од наведених дешавања на Балканском првенству за сениоре у Источном Сарајеву, стоји у саопштењу којег потписује ново руководство Савеза.

Подсјећамо, раније су се заједничким саопштењем огласили актуелни Џудо савез Републике Српске и Џудо клуб Фамос.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *