Вучић о увођењу обавезног војног рока: Одлука у наредних 20 дана

0
генерала, вучић

Војска Србије (Фото: Фото : Министарство одбране)

Председник Србије, Александар Вучић, најавио је да ће у наредних 20 дана бити донета одлука о увођењу обавезног војног рока. Он је током војне вежбе у Кучеву изјавио да ће се све знати када се буде расправљало о буџету, након што прође ребаланс од првог до десетог октобра.

Вучић је нагласио да се у овом тренутку формирају нове војне јединице и да је у Лозници попуњена тек половина једне јединице. Према његовим речима, ово је веома важна јединица специјалне пешадије која ће укључивати и оклопни вод, са способношћу да делује интервенцијски и прими први удар у случају потенцијалног напада.

Он је додао да су у овом тренутку неке ствари везане за војну доктрину нереалне, али није прецизирао на шта се конкретно односи.

Предстојећа одлука о увођењу обавезног војног рока могла би значајно утицати на војне капацитете Србије и припремљеност за потенцијалне безбедносне изазове.

Н. С. / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *