понош

Здравко Понош (Foto: Milos Tesic/ATAImages)

Официр против војске.

Председник покрета СРЦЕ Здравко Понош један је од најжешћих критичара враћања обавезног војног рока у Србији. Оваква реакција једног официра и бившег начелника Генералштаба можда и није тако велико изненађење ако се узме у обзир да су Поноша најближи политички сарадници оптуживали да је нанео немерљиву штету Војсци Србије.

Прочитајте још:  ЗДРАВКО ПОНОШ ВОДИ СРБИЈУ У ЗАГРЉАЈ УБИЦАМА СРПСКЕ ДЕЦЕ Наши официри ће морати у Хрватску да славе "Олују"
Према наводима Викиликса, Понош је радио на томе да се војска самоукине. Некадашњи министар одбране Драган Шутановац оптужио га је за намеру да илегално прислушкује војни врх Србије.

Никола Јовановић је подсетио да су у време када је Понош био начелник Генералштаба топљени тенкови Војске Србије, а Борис Тадић који га је и унапредио у главнокомандујућег армијом, изјављује да је пољуљао поверење грађана у безбедносни систем земље.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *