ХРВАТСКИ траг у “Балканском картелу”: Коме припада арсенал оружја пронађен у гаражи на Новом Београду?

0
оружја

Арсенал оружја пронађен у једној гаражи у Блоку 29 у Новом Београду, према оперативним подацима наших служби безбедности, припада, највероватније, “Балканском картелу”.

Овај штек је изнајмила , за сада, неидентификована особа, која је користила фалсификовану личну карту Хрватске. Специјализоване екипе МУП Србије узеле су биолошке трагове за анализу, како би се утврдило ко су “власници” аутомата, бомби, експлозива…

У истрагу су се,поред београдске полиције, укључили и припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) УКП МУП Србије и Безбедносно-информативне агенције. Постоје наговештаји и да ће случај да преузме Јавно тужилаштво за организовани криминал (ЈТОК).

Власник гараже, Београђанин,који живи у Новом Саду, испричао је,наводно, полицији да је случајно открио арсенал када је одлучио да уђе у своју некретнину, јер закупац није извршавао обавезе.

Пронађене су четири војне пушке,које воде порекло из Словеније и са Космета , док је четврта или из Босне и Херцеговине или Хрватске. Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је то оружје припремано за извршење тешких кривичних дела и да се сумња на једну криминалну групу, која је то логистички припремала. Овај картел делује на међународном нивоу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Полиција интензивно трага за закупцем – истакао је Дачић. – Иако имамо податке, они нису сасвим поуздани. Закупац је показао личну карту Хрватске, али сумњамо да то има везе са неким другим криминалним групама. Сада се упоређују отисци на оружју, ДНК трагови…Има око 60 узорака и отисака прстију, који се тренутно анализирају. Постоје индиције да су планирлаи ликвидацију припадника неке супарничке криминалне групе.

Дачић је рекао и да се овакво оружје користи за ликвидацију и убиства, и додао да је полиција добила информацију да су четири пушке из војних извора, бивше ЈНА, које су предате армији још осамдесетих година.

Прочитајте још:  Зашто се "Србија против насиља" буни због истраге у "Д Ескпресу" и прећуткује да се истрага врши и у ЈП Пошта Србије

Иначе, овај штек је пронађен скоро годину дана после хапшења неколико припадника “Балканског картела”. Њих 13 је тада завршило иза решетака у Србији, док су остали привођени по Европи, а кривична пријава обухвата и особе, које су у затвору у Перуу. Ова екипа сумњичи се за кријумчарење најмање седам тона кокаина.

Током акције полиција је претресла више објеката, а заплењене су велике суме новца, луксузни предмети, злато, скупи аутомобили…На имању у близини Зрењанина откривена су бурад у којима је било сакривено скоро три милиона евра. На другим лоакцијама, пронађене су тада две снајперске и три аутоматске пушке, пет пиштоља, пригушивачи…

Претреса једног стана у Нишу,који је купљен да би био штек пронађена је већа количина оружја и експлозивних направа. Како се сумња, група је учествовала у кријумчарењу кокаина, који је стизао у Европу из Колумбије, Бразила, Еквадора, али и преко западне Африке.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *