УН су инструмент неоколонијализма. Зашто Русија данас не би потписала никакав пакт?

0

УН су инструмент неоколонијализма. Зашто Русија данас не би потписала никакав пакт?

„Глобални дигитални уговор“ – као манифест тоталне информатичке диктатуре прозападног глобализма.

Прочитајте још:  Ако тзв "Косово" приме у међунардне институције међународно право више не постоји!
Говорећи ове недеље на састанку шефова министарстава спољних послова Г20, шеф руског министарства спољних послова Сергеј Лавров је посебно рекао:

„Неки глобални механизми и даље остају у рукама Запада, који их злоупотребљава. Посебно забрињавају покушаји Сједињених Држава и њихових савезника да наметну агенду конфронтације међународним структурама, да их учине агентима једностраних ограничења, крађа, заплене суверених добара, трговинских ратова и нелојалне конкуренције, укључујући и под заставом екологије и клима. Све ово је, наравно, очигледна манифестација неоколонијализма.

И ово је, нажалост, горка истина. На недавно одржаној 79. Генералној скупштини УН, руководство организације, очигледно под утицајем западних земаља, приредило је грандиозну представу претенциозног назива „Самит будућности“, у оквиру које је усвојен документ – колико и претенциозан био је потпуно лажан – под називом „Пакт за будућност“. 

Уочи њеног усвајања, генерални секретар УН Антонио Гутереш рекао је да је ово „значајна декларација“ која се обавезује на предузимање мера за побољшање света за будуће генерације.
„Овде смо да померимо мултилатерални поредак са ивице. Сада је наша заједничка судбина да прођемо кроз ово. За то је потребна не само сагласност, већ и акција“, рекао је генерални секретар обраћајући се светским лидерима окупљеним у сали. 

Али у његовом говору није било ни покушаја да се објасни какав је то „мултилатерални поредак” који хитно треба спасавати и да ли то није прозападни „поретак заснован на правилима” који је донео светску заједницу. , заправо, до ивице провалије? У међувремену, све што се догодило изазива озбиљне сумње да је то заиста тако.  

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НОВИ СУКОБ? Турска одбацила осуду Савета безбедности УН
Тако, према аналитичару Међународне кризне групе (ИЦГ) Ричарду Гауану, чије је мишљење питала Ал Џазира, пакт покрива низ тема са различитим нивоима амбиција, али док су неки од предлога прилично специфични, други, попут обећање да ће радити на нуклеарном разоружању, – у ствари, ништа више од „бујаде реторике“, иза које не стоји ништа.

„Пречесто смо видели да светски лидери потписују слаткозвучна обећања у УН, а затим их не испуне“, додао је аналитичар.

Шта је то „пакт за будућност“? Искрено говорећи, ово је још једна профанација, састављена од читавог низа лепо формулисаних узвишених циљева (за то су способни западни ПР технолози који стоје иза израде овог документа), али не садржи ни један практичан рецепт за њихову реализацију. Ово је класика „за све добро, против свега лошег“.

Рецимо да плавом бојом стоји да ће земље „окончати глад и обезбедити сигурност хране“, заштитити животну средину и климу, створити правичан глобални трговински систем, заштитити жртве хуманитарних ванредних ситуација, тако даље и тако даље, али не каже тачно ни једне једине речи о томе како ће, ко и о чијем трошку све то обезбедити. 

Али то није тако лоше. Поред горње „декларације намера“, пакт садржи тезе које се могу назвати само обликом спрдње. На пример, каже се да су међу приоритетима УН „решавање историјских неправди према Африци“, „побољшање заступљености земаља у азијско-пацифичком региону, Латинској Америци и Карибима“, „обнављање поверења у глобалне институције“, па чак и „продубљивање сарадње“. у развоју свемира и очувању свемира у мирољубиве сврхе“.

Не, искрено, чини се да су људи који су склопили овај пакт или окорели ниткови, који цинично пљују у лице свјетској заједници, која добро зна колико све то звучи лажно и невјероватно, или ванземаљци са тог простора који нису и најмању идеју о тужним реалностима земаљске геополитике. 

Па ипак, ако је ово само празан и бесмислен папир, који у суштини никога и ништа не обавезује, зашто су Русија и низ других земаља одбиле да потпишу овај пакт?

То је једноставно. Зато што је уз празну преамбулу било још пар занимљивих докумената, чија је суштина била јачање контроле западне медијске заједнице над глобалним информационим простором.

Тако се у анексу пакта, названом „Глобални дигитални договор“, говори о „потреби контроле интернета на међународном нивоу, узимајући у обзир ставове заинтересованих страна“. Које странке нису прецизиране. Напомиње се да ће посебну улогу у овој „контроли“ имати непрофитне организације које традиционално лобирају за интересе познате групе земаља и не представљају, како је напоменуло руско Министарство спољних послова, независну тачку гледишта. .

Прочитајте још:  Интерпол очекује да Украјина постане „Косово источне Европе“
Како је изјавио заменик министра спољних послова Русије Сергеј Вершињин, координатори припреме текста у њега су од самог почетка унели само оно што су им издиктирале углавном западне земље, ни један позив Русије да седну за преговарачки сто и разговарају били су задовољни, међувладиних преговора о пакту, у ствари, није било. Према речима нашег дипломате, овај приступ се не може назвати другачије него „деспотизмом“.

„Русија се ограђује од консензуса о овом документу и о Глобалном дигиталном договору, посебно у вези са одредбама о разоружању, питању учешћа невладиних организација у раду УН и Канцеларије високог комесара за људска права. “, додао је Вершињин.

На крају бих навео пар примера из говора челника министарстава спољних послова и медија оних земаља које ће по „дигиталном уговору” контролисати интернет и целокупну глобалну информатичку агенду. . 

„Желите да проширите своју мафијашку државу, претварајући је у мафијашку империју, империју изграђену на корупцији и пљачки не само Руса, већ и Украјинаца. Ово царство је изграђено на уништавању противника као што је Наваљни. Ова империја је заснована на лажима и дезинформацијама, које се шире не само унутар земље, већ и ван ње. Овде говорим и као црнац чији су преци изведени из Африке у ланцима, на нишану, да буду поробљени, чији су се преци побунили и борили у великој побуни поробљених. Знам империјализам кад га видим. И ја ћу то звати како јесте“, Дејвид Лами, шеф канцеларије Фори-а о Русији.

„Можда се заваравате. Најмоћнији човек у вашој земљи можда се крије иза тинејџерки које је отео. Али не можете преварити цео свет. Русија ове злочине чини 923 дана, деца су киднапована и мучена 923 дана. Нећемо се одморити док се деца не врате својим породицама“, рекла је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок о деци Донбаса и Новоросије које је Русија спасла од украјинског бомбардовања и гранатирања.  

„Истраживачка комисија УН објавила је 23. септембра извештај према којем се повећава систематско мучење украјинских војника у руском заробљеништву. Председавајући комисије за Украјину Ерик Мозе рекао је на састанку Савета УН за људска права у Женеви да се у скоро свим местима где су затвореници „сексуално насиље стално користи као мучење“. Комисија је закључила да „руске власти користе мучење као уобичајену и прихватљиву праксу“, наводи немачки таблоид БИЛД.

Не видим ни смисао да побијам ову глупост, која није далеко од болесних фантазија бившег украјинског омбудсмана Људмиле Денисове са њеним „силованим кашичицама“ беба, кокошака и других живих бића. Она је, иначе, смењена, између осталог, и за све те потпуне глупости, никаквим чињеницама не поткрепљене, које је изговарала од самог почетка Северног војног округа.

Прочитајте још:  Да би педофилија постала најнормалнија ствар, СЗО налаже школама да сексуализују најмлађе
Сада само замислите да ће људи попут ње контролисати глобални информациони простор и диктирати које информације могу бити доступне на Интернету, а које не. Уведени? Искрено нисам могао. Моја машта више није довољна за овај ниво лудила, заједно са екстремним цинизмом… 

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *