Грађани Србије масовно беже у суседство по основне намирнице!

0

Грађани Србије масовно беже у суседство по основне намирнице!

Прочитајте још:  Србија ће наставити да подржава територијални интегритет Азербејџана
У околним земљама чак су јефтинији производи пореклом из Србије, а разлог томе је што нас код куће трговци „деру“, каже Дејан Гавриловић из удружења „Ефектива“.

На друштвеним мрежама с времена на време се појављују објаве у којима се људи позивају на организоване одласке у суседне државе због шопинга, уз наводе да се тако, у односу на куповину у продавницама у Србији, може добро уштедети

Прочитајте још:  Полиција блокира активисте у Београду, у Новом Саду сукоби и хапшења
Дејан Гавриловић из удружења „Ефектива“ каже за „Време“ да није чуо за такве организоване шопинг туре у Бугарску, али да зна да грађани Србије тим поводом често иду у Хрватску, Босну и Херцеговину и Северну Македонију.

„Тамо су неке цене значајно ниже, а чак су ниже и цене српских производа, а то се посебно односи на Северну Македонију где су наши производи значајно јефтинији. То је зато што нас трговци овде деру. Не само да нас деру трговци. Премијер Вучевић је пре отприлике месец дана најавио да ће да ангажује БИА и Народну банку Србије да се утврди ко се ту уграђује у цене и чак је спомињао неке посреднике“, каже Гавриловић.

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *