Братски:Милановић одбио да шаље хрватске војнике у мисију подршке Украјини

1
милановић

Зоран Милановић (EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI)

Братски:Милановић одбио да шаље хрватске војнике у мисију подршке Украјини.

Прочитајте још:  У Мариупољу ухапшен канадски генерал-плаћеник
Хрватски председник Зоран Милановић саопштио је да се противи учешћу припадника Оружаних снага Хрватске у мисији подршке Украјини и да за то на предлог Владе није дао претходну сагласност, а ако Влада буде инсистирала о томе ће одлучивати парламент двотрећинском већином.

У видео обраћању Милановић је рекао да Хрватска на рат у Украјини ни на који начин не може битно да утиче, нити га може зауставити, али напомиње да промишљеном и одговорном политиком државних власти може спречити ширење рата према хрватским границама и обезбедити мир и безбедност свим хрватским грађанима.

“Зато сам одбио дати претходну сагласност на одлуку о учешћу Хрватске војске у мисији подршке Украјини. Док сам ја предсједник нећу допустити учешће војника у таквим активностима, јер то није национални интерес Хрватске и потенцијално угрожава све њене људе” – рекао је Милановић.

Прочитајте још:  Хистерија у Кијеву: Хиљаде бандероваца дезертира из војске
У саопштењу из Кабинета хрватског председника наводи се да је Влада, путем потпредседника Владе и министра одбране, затражила од председника Републике Хрватске и врховног команданта Оружаних снага претходну сагласност на предлоге одлука о учешћу припадника ОСРХ у мисијама, операцијама и активностима НАТО-а, Европске уније и Уједињених нација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Позивајући се на хрватски Устав, наводи се да све предложене одлуке доноси Хрватски сабор и то већином гласова свих заступника ако председник Републике за одлуке да претходну сагласност.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Братски:Милановић одбио да шаље хрватске војнике у мисију подршке Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *