ПРОТЕСТ У СУБОТИЦИ: Још један у низу доказа да опозиција злоупотребљава пољопривреднике

0

Блокада саобраћајница коју је 30. септембра организовала мања група пољопривредника у Суботици представља још један еклатантан пример огољене злоупотребе и политизације протеста од стране опозиције, посебно оних њених делова које чине функционери бившег режима, а који више и не скривају прави циљ својих активности – насилно свргавање са власти легално и легитимно изабраног државног руководства Србије.

Ове поражавајуће наводе сликовито потврђује чињеница да је учешће на поменутом протесту узео Даниел Ковачић, покрајински посланик Демократске странке (ДС) и, ни мање ни више, бивши државни секретар у Министарству пољопривреде из периода владавине ДОС-а, покушавајући притом да се наметне као неформални лидер окупљених пољопривредника.

Преозбиљно перципирајући своју самододељену улогу вође протеста, Ковачић је чак у неколико наврата наговарао учеснике у блокади да изврше притисак на рад надлежних државних органа усмерен на заштиту закона и јавног реда и мира.

Да ова опскурна епизода у Суботици није само изоловани случај, већ јасан доказ да ће опозиција свим силама настојати да искористи пољопривреднике за спровођење својих планова насилног рушења власти потврђује и данашње гостовање на ТВ ,,Н1“ заменице председника ДС-а и Ковачићеве партијске колегинице Драгане Ракић, у ком је она изнела да постоји интензивна сарадња између опозиције, удружења пољопривредника, просветних радника и тзв. еколошких активиста која се држи даље од очију јавности, да опозиција ,,прави искораке“ према пољопривредницима, те да ће се функционер ДС-а Срђан Миливојевић састати са једним од приведених пољопривредника.

Осим тога, Ракић је током овог интервјуа чак и потпуно отворено изјавила да постоји план за дестабилизацију и насилно рушење власти у Србији, те да се у ту сврху припрема спровођење генералног штрајка, са циљем изазивања колапса целокупног државног система.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Напето у Аустрији: Протести у Бечу, полиција процењује да је било 40.000 људи, забележени инциденти

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *