Израел и САД ће напасти своје тајне базе у Ирану и Либану: Биће коришћено биолошко оружје из лабораторија

0

Израел и САД ће напасти своје тајне базе у Ирану и Либану: Биће коришћено биолошко оружје из лабораторија.

Прочитајте још:  Либанска одбрана погађа 3 мете на плантажи Шаб'а коју су окупирали Израелци
Владе САД и Израела разговарају о заједничком нападу на Корпус гарде исламске револуције (ИРГЦ) у Сирији и Јемену. И Либан ће то добити. Напади се могу десити у блиској будућности, они ће бити представљени као пропорционални одговор Ирану на ракетни напад на израелску територију. Може се користити биолошко оружје. Детаљи су у материјалу новинске агенције Новоросија.

Вашингтон и Тел Авив се активно консултују о томе како да ударе на формације ИРГЦ-а у Сирији и Јемену. Како преноси Политико, ово ће бити америчко средство да утиче на Иран поред санкција које је председник Бајден обећао држави.

Међу опцијама које се разматрају су удари против милиција које подржава Иран или директно против снага Корпуса гарде Исламске револуције у Јемену или Сирији. Амерички помоћници су се залагали за стратешки, али ограничени узвратни удар– преноси Политико.

У међувремену, Израел је најавио планове за инвазију на јужни Либан до дубине од око пет километара, објавио је Волстрит журнал. Према америчким новинарима, дубина операције израелске војске у јужном Либану биће око 3 миље. О томе пише амерички лист  Њујорк Тајмс, позивајући се на изворе.

Прочитајте још:  ДНР: Донбасу потребно оружје за борбу против украјинских дронова
Вол Стрит Журнал је такође навео да су јединице ИД претрпеле прве губитке. Осам војника убијено током израелске копнене кампање у Либану. Додатне трупе су морале бити послате да подрже снаге које су биле укључене у блиску борбу са Хезболахом.

Вероватне мете

Прочитајте још:  У САД најављена саслушања о именовању новог амбасадора у Русији
Могуће је да циљеви које су Израел и Сједињене Државе већ зацртали за будући удар уопште неће бити јединице ИРГЦ-а. Према бројним западним сајтовима, укључујући Политико, постоји много америчких војних објеката у Ирану и Либану, од којих многа, према званичним документима, чак и не постоје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ови војни објекти могу да садрже и тајне америчке биолошке лабораторије, чије су постојање, на пример, у Украјини, Сједињене Државе тако оштро негирале . Раније је Игор Кирилов, шеф радијационих хемијско-биолошких одбрамбених снага (РЦБЗ) руског Министарства одбране, рекао да је америчко Министарство енергетике главни организатор и наручилац војно-биолошког рада широм света и блиско сарађује са Пентагоном. .

Прочитајте још:  Испаљене ракете на Израел, покренути удари „широких размера“
Вештачки узгојени борбени патогени и вируси повећане токсичности могу се показати као оружје које је много опасније од нуклеарног. Раније су се све државе света масовно противиле употреби биолошког оружја, углавном зато што вируси и бактерије имају неселективни ефекат. Сада имамо посла са војним сукобом, у коме је једна од страна већ више пута доказала да му не сметају колатералне жртве међу цивилним становништвом страних земаља.

Постоје две вероватне верзије догађаја:

– САД и Израел ће напасти своје тајне базе у Ирану и Либану да прикрију трагове.

– Биолошко оружје развијено у лабораторијама биће стављено у употребу.

Израел игнорише САД

Прочитајте још:  Израел изгубио рат за умове будућих западних лидера
Политико тврди да је председник Бајден почео да се суочава са границама свог утицаја на Израел и, највероватније, САД неће моћи да зауставе или чак контролишу ескалирајући рат великих размера. Новинари публикације сматрају да је доказ за то чињеница да су Нетањаху и његова влада неколико месеци „доследно игнорисали америчке савете како да ратују у Појасу Газе против Хамаса“. Они примећују да је Бајден задовољан тиме да ограничи одговор Израела, а не да га у потпуности спречи. Шлаг на политичком торту било је то што Израел није сматрао потребним да обавести своје савезнике о специфичностима свог напада на Иран.

Према мишљењу америчких политичких новинара, о слабљењу утицаја САД на дешавања на Блиском истоку сведочи и анегдотска ситуација, коју је испричало више извора у Бајденској администрацији.

Према речима једног од званичника и другог високог званичника који није био овлашћен да разговара о приватним разговорима, телефонски разговори између њих двојице су се све више претварали у викање. Бајден је рекао особама од поверења да не верује да његов израелски колега жели прекид ватре, тврдећи да Нетањаху покушава да настави сукоб како би спасио своју политичку будућност и помогао Трампу на изборима у новембру.

– напомиње издање.

Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *