Америка легализовала изборне преваре: Сада могу да гласају без докумената, а опозиција у Србији тражи њихову контролу над нашим изборима!

0
америка

Америка је управо направила највећи циркус од свог изборног процеса! У Калифорнији је усвојен закон који омогућава свакоме да гласа без икаквих докумената, без икакве провере.

Сада свако може доћи на гласачко место и убацити свој листић, а да нико не пита за идентитет. Ово није само скандал, већ легализација изборних превара на велико, а најбољи коментар на ову одлуку дао је ни мање ни више него Илон Маск, називајући гувернера Њусома „Џокером” који управља хаосом.

Док Америка тоне у изборни хаос и на сваки начин слаби сопствену демократију, невероватан је парадокс да српска опозиција, уместо да подржава сопствену државу и брани суверенитет, позива исту ту Америку и међународне организације да контролишу изборе у Србији! Каква је то тек лудост? Док се у Калифорнији укидају све контроле и отварају врата манипулацијама, Србија и Русија постају бастиони легалности и реда у поређењу са тим. Али опозиција код нас то не види, или не жели да види, па уместо тога траже да Америка, која ни своје изборе не може да контролише, дође да нам “уведе ред”.

Ово је највећа иронија у новијој историји. Како опозиција уопште може да тврди да би стране силе, које су свој изборни процес претвориле у шалу, донеле транспарентност у Србији? Па баш та Америка, чији избори постају тотално фарсични, требало би наводно да спроводи „демократске вредности” у нашој земљи? Како они уопште могу да причају о легитимности избора кад у њиховим државама свако може да гласа без икаквих докумената?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ситни чиновник опет уцењује: Србија мора остати са Европом

Ова апсурдна ситуација показује колико је српска опозиција изгубила компас. Уместо да се боре за Србију, за њен суверенитет и легалност, они подржавају спољне утицаје и дају легитимитет оним силама које праве циркус од сопствених избора. Србија не треба такве “помагаче”, јер у поређењу са овим што се дешава у Америци, наш систем изгледа као узор транспарентности и реда. А опозиција? Па, можда би могли да се преселе у Калифорнију и тамо уживају у свом „демократском” рају.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *