Гајић: Трамп ће сигурно победити, осим ако га не убију или не покраду

0
србија, гајић

Влада Гајић

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да ће Доналд Трамп победити на предстојећим изборима за председника САД, осим ако га не убију или не покраду. Он је такође нагласио да није извесно да ће Трамп жив ући у Белу кућу ако победи на изборима.

„Могуће је да се понови атентат на Трампа, јер део дубоке државе који је против њега не преза ни од чега. Претходни покушај атентата није изазвао никакве последице, и није искључено да Трампа убију јер им је лакше да га елиминишу него да покраду изборе. Крађа избора им је тек друга опција“, рекао је Гајић у изјави за телевизију Блиц.

Манипулација анкетама

Гајић је изразио сумњу у валидност анкета које приказују Трампа и његову противкандидаткињу Камалу Харис као приближно једнако популарне. Према његовим речима, те анкете представљају медијски спин који има за циљ да припреми јавност на могућу изборну крађу.

„Народ се спрема да лакше прихвати крађу у корист Камале Харис, иако она није ни близу Трамповој популарности. Они који не воле Америку и не желе јој светлу будућност, подржавају Камалу Харис“, додао је Гајић.

Трамп као претња дубокој држави

Гајић је истакао да Трамп представља велики проблем за дубоку државу због његовог неконвенционалног приступа политичким питањима. Он је додао да је Трамп први пут победио на изборима 2016. године јер је говорио истину о функционисању америчког друштва, али је, према Гајићу, био покраден на изборима 2020. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Трамп је 2016. године довео у питање поверење у институције код најмање половине Америке, а сада га подржавају највећа интелектуална имена попут Джефрија Сакса и Џона Миршајмера, као и наjбогатији човек на свету, Илон Маск“, рекао је Гајић, напомињући Маскову критику Камале Харис.

Прочитајте још:  Шести дан потпуне окупације севера Косова и Метохије

Опасност за америчку демократију

Гајић је оцењивао да од исхода председничких избора зависи будућност америчке демократије, те да ће пораз Трампа представљати опасност не само за Америку, већ и за цео свет.

„Воукерска неолиберална власт коју представљају Џозеф Бајден и Камала Харис угрожава основне принципе демократије. Они сматрају да сте против демократије ако сте против њих, па против вас користе сва средства“, рекао је Гајић.

Спорни изборни процес у САД

Гајић је нагласио да би грађани Србије били шокирани ако би у Србији важила иста изборна правила као у САД. Објаснио је да у многим америчким државама постоји могућност гласања без идентификационог документа или са документима без фотографије, као и да је гласање поштом широко заступљено.

„Замислите да у Србији можете да гласате без докумената или поштом од Зајечара до Врања. То би било незамисливо. Али у САД, број нелегалних имиграната у неким ’свинг’ државама порастао је за 700 одсто, а управо у тим државама је могуће гласање без личних докумената“, додао је Гајић, указујући на озбиљне припреме за крађу у корист Камале Харис.

Косово и Метохија и рат у Украјини

На питање о утицају резултата америчких избора на ситуацију на Косову и Метохији, Гајић је одговорио да је то подручје „било и биће српско“ и да би Трампова администрација могла водити другачију политику према Косову, што би Србији дало боље шансе у међународним односима.

„Надам се да ће Трамп смањити број америчких војних база у свету. Шта ће радити заговорници независности Косова ако Трамп одлучи да укине војну базу Бондстил?“, питао је Гајић.

Прочитајте још:  Шиптарски терориста признао: Са амбасадором САД састајем се бар 52 пута годишње

Говорећи о рату у Украјини, Гајић је изразио уверење да ће рат бити окончан када Русија оствари своје војне циљеве и осигура да њена безбедност више не буде угрожена са територије Украјине.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *