Сукоб у врху СНС-а: Хоће ли Гашић бити следећи Стефановић?

0
гашић

Foto: A. K./ATAimages.

Према сазнањима портала Нова, током своје посете Кини, председник Србије Александар Вучић је пред неколико блиских сарадника изразио незадовољство радом министра одбране Братислава Гашића, наводећи да постоје индиције да Гашић ради против њега. Ове тврдње долазе у тренутку када је јавност већ упозната са могућим сукобом између председника и министра, који се већ неко време помиње у политичким круговима.

Приче о овом сукобу додатно су појачане након интервјуа Владимира Ђукановића, посланика СНС-а, који је најавио повлачење из политике због „мангупа у редовима странке“. Ђукановић је истакао да високо позиционирани члан СНС-а подмеће ноге и њему и председнику Вучићу, али није желео да именује ту особу. Ипак, јавност све чешће упире прст у Братислава Гашића, који је већ неко време одсутан из јавности.

Здравко Понош, лидер странке „СРЦЕ“, искористио је прилику да на седници Народне скупштине јавно постави питање: „Где је министар одбране Братислав Гашић?“

Оно што се дешава између Вучића и Гашића многе подсећа на случај некадашњег блиског сарадника председника, Небојше Стефановића. Стефановић је такође, на врхунцу своје моћи, био један од најпоузданијих Вучићевих људи, али је на крају изгубио његово поверење и био удаљен са свих кључних функција након што су се појавиле гласине о његовој умешаности у прислушкивање председника и његове породице.

Недавна сазнања указују на то да је једна особа, која је прошле године ухапшена, тврдила да је директно добијала информације од Гашића. Те информације, према њеним речима, објављивала је на друштвеној мрежи Твитер, што додатно појачава сумње о његовој могућој умешаности у политичке игре и подметања против својих колега из странке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Зорана Михајловић: Нећу да ми Небојша Стефановић буде шеф!

Сукоб између председника Србије Александра Вучића и министра одбране Братислава Гашића први пут је постао видљив током припрема за децембарске изборе прошле године. Кључни моменат који је, наводно, продубио разлике између њих двојице било је постављање Милоша Вучевића на место председника Српске напредне странке, што је код Гашића изазвало незадовољство.

Потврда ове приче дошла је од Петра Панића, Вучићевог кума, који је у априлу ове године поделио насловну страну дневног листа „Данас“, која је извештавала о сукобу између Вучића и Гашића. Панић је уз ту објаву додао коментар: „Подржимо председника Александра Вучића да из овог сукоба изађе као победник! Подршка председниче Вучићу!“ Ова порука је отворено сугерисала на озбиљност ситуације и јасно ставила до знања да сукоб између председника и министра одбране није само политичке природе.

Панић је додатно прокоментарисао да се противник никада не сме потценити, нарочито ако је „његов лик приказан на фрескама и иконама у црквама“, алудирајући на то да се Гашић налази на фресци у једној цркви у Крушевцу. Ова изјава је продубила спекулације о томе колико је озбиљан и дубок овај сукоб.

У јуну је Панић објавио још један снимак на којем се види Горан Цолић, помоћник министра полиције Ивице Дачића, како долази код Панића у црном возилу. Панић је тврдио да му је Цолић пренео како постоје приче да ће Гашић тражити освету и да је чак претио убиством команданта Јединице за заштиту личности, Марка Кричка. Панић је истакао да је уверен да те приче није покренуо Дачић, већ управо Гашић, чиме је додатно појачао гласине о његовој умешаности у унутрашње политичке игре.

Прочитајте још:  Црногорци казнили браћу Украјинце

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *