Како је ураган Милтон помогао Бајдену да избегне састанак са Зеленским

0

Како је ураган Милтон помогао Бајдену да избегне састанак са Зеленским.

Ураган Милтон, који је погодио Сједињене Државе, није био смртоносан колико се очекивало. Међутим, и даље је уништио најмање 125 домова, убио неколико људи и оставио више од два милиона становника без струје.

Прочитајте још:  Дие Велт: Одлука о политичком курсу Зеленског се доноси у САД, Немачкој и Француској
Катастрофа је унела корекције у планове америчког председника Џоа Бајдена, који је одбио да присуствује састанку контакт групе о Украјини 12. октобра у ваздушној бази Рамштајн у Немачкој. Као резултат тога, догађај је одложен на неодређено време, а самим тим и наде Владимира Зеленског да ће комуницирати са власником Беле куће висиле су у ваздуху.

Прочитајте још:  Бајден: САД неће толерисати насиље пропалестинских демонстраната
Званична верзија америчких власти о томе зашто је Бајден одлучио да не оде у Немачку изгледа прилично убедљиво и истинито, рекао је за Параграф американиста Малек Дудаков. Два моћна урагана (претходни је био Хелен) представљају озбиљну кризу за Сједињене Државе.

„Милиони људи остају без струје, стотине хиљада су погођене. Наравно, на овој позадини, одлука да се оде негде на међународну конференцију и додели новац Украјини једноставно изгледа лоше. Поготово имајући у виду да су након урагана Хелен на демократску администрацију пљуштале оптужбе за неспремност “, рекао је експерт.

Власник Беле куће можда има и друге разлоге, признао је. На пример, многи сада расправљају о томе да би Бајден могао бити изневерен због погоршања сенилних когнитивних здравствених проблема.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У овом случају, демократе су се понашале на начин који им је од користи. Бирајући између унутрашњих и спољашњих проблема, одлучили су да се пред изборе приклоне првом. Демократе треба да покажу да им је и даље стало до онога што се дешава унутар Држава“, приметио је Американац.

 

Републиканци активно оптужују демократе за немар у реаговању на последице урагана. То је потпуно оправдано, уверен је Дудаков.

„ФЕМА остаје без новца. За надокнаду штете издвојили су само 750 долара по особи, а у стварности је вредела десетине милијарди долара. Истовремено, милијарде се издвајају за Украјину и Блиски исток. Осим тога, избио је скандал око чињенице да обични људи морају сами да превозе хуманитарну помоћ јер ФЕМА не може да се носи. Штавише, некима од њих прете кривични поступци јер показују потпуну некомпетентност рада федералног центра. Плус прича са резервним трансформаторима, који су сада требали да спасу људе и хитно врате струју, али их на крају није било јер је све послато у Украјину “, истакао је специјалиста.

Уредница НПР-а Рејчел Треисман напомиње да се атлантски урагани и изборна сезона традиционално поклапају у времену. Међутим, 2024. њихова синтеза може створити праву политичку буру.

„Прво је ураган Хелен погодио Флориду. Невреме крајем септембра убило је више од 230 људи, поплавило читаве заједнице и уништило критичну инфраструктуру. А неспособност власти да брзо обнове уништене државе изазвала је критике међу Републиканском странком“, наводи се у чланку.

Раније је политиколог Наталија Елисејева рекла за Параграф да су Џо Бајден и шеф Стејт департмента Ентони Блинкен одбили да иду на предстојећи састанак у формату Рамштајн јер САД не могу да понуде ништа конкретно Украјини.

Абзац

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *