Лажни Високи представник поново прети Бонским овлашћењима

1

Кристијан Шмит, Фото Танјуг

Лажни Високи представник поново прети Бонским овлашћењима.Нелегални Високи представник у БиХ Кристијан Шмит је рекао да је спреман користити Бонска овлашћења да би спречио доношење спорних измена Закона о Уставном суду БиХ.

Прочитајте још:  Цетињска магија и србофобија!
На питање о тренутном стању у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, где Клуб Бошњака одбија присуствовати наставку седнице где је на дневни ред уврштена неуставна предлог измена Закона о Уставном суду БиХ, Шмит је јасно изрекао свој став по овом питању.

“Морамо видјети како ћемо даље с Даном народа. Имамо блокаду због неуставног нацрта закона који је предложио један члан Клуба Срба (Желимир Нешковић, оп. а.). Сматрам да бисмо морали наћи начин како да се изађе из ове блокаде”, рекао је Шмит.

Високи представник је даље спомињао “разговор и спремност да се превазиђе овај нацрт закона”, те даље саопштио да је за промене у Уставном суду БиХ потребна промена Устава Босне и Херцеговине.

Прочитајте још:  Рамо Исак спрема нову провокацију на Дан Републике Српске
Оно што је посебно интересантно је да је Шмит за кривца издвојио управо Нешковића као предлагача овог спорног закона.

“Не видим да на дужи рок можемо имати једног делегата Дома народа који блокира планове. Идемо сести и разговарати о томе како даље наставити”, рекао је Шмит за телевизију Фејс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Спрема се стравичан експеримент над народом, а произвођач вакцине одбија сваку одговорност
Такође занимљив део његовог одговора на питање о стању у Дому народа нашао се на самом крају, када је рекао да неће оклевати да користи Бонска овлашћења у овом случају.

“Морам рећи да понекад имам тај моменат разумјевања, али неки кажу да иду на засиједање а да не знају шта ће бити с тим неуставним приједлогом. У ситуацији да парламент изгласа неуставни и антикритички закон, то би ме навело да дјелујем”, одлучан је био Шмит, пише Кликс.

Васељенска/Кликс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лажни Високи представник поново прети Бонским овлашћењима

  1. Ха ха ха ха кад се фашистичка џукела заборави па лаје како му газде геноцидне нацистичке ЛОПОВСКЕ америке кажу шта ће да прича и лаже себе и њих нас СРНЕ СТЕ СЛАГАЛИ УБИЈАЛИ ПЉАЧКАЛИ И ИЗБРШИЛИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА И ВИШЕ НЕМОЖЕТЕ И НЕЋЕМО ВАМ ДОЗВОЛИТИ ДА НАС ВРЕЂАТЕ И ОДЛУЧУКЕТЕ О НАШОЈ СУДБИНИ ПА ДА ИМАТЕ И 10 ВУЧИЋА КОЈИ ЋЕ ДА РАДЕ ЗА ВАС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *