ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ СРБИЈЕ ЗА ОКО 109 МИЛИОНА ДИНАРА Пет особа ухапшено у здруженој акцији државних служби

0
возило, полиције

Полиција у Новом Саду ухапсила је пет особа осумњичених да су утајили порез и оштетили буџет за 109 милиона динара, као и да су извршили кривично дело прања новца и прибавили противправну имовинску корист у износу од више од 376 милиона динара.

Осумњичени су ухапшени у заједничкој акцији инспектора Сектора пореске полиције и полицијских службеника Министраства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције Нови Сад, а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, саопштила је данас Пореска управа.

Како се наводи, ухапшено је одговорно лице привредног субјекта из Мачванског округа са још четири помагача, а првоосумњичени је са овлашћеним лицем за располагање пословних рачуна привредног друштва, од марта 2019. до јануара 2023. године, сачинио и прибавио рачуне неистините садржине о наводној набавци добара од стране више привредних субјеката.

Они су неосновано користили право на повраћај пореза и порески кредит у износу од више од 20 милиона динара и избегли плаћање пореза на додату вредност у укупном износу од више од 44 милиона динара.

У периоду од 2019. до 2022. године су увећали пословне расходе и подносили лажне пореске билансе, чиме су избегли обрачун и плаћање пореза на добит правних лица у укупном износу од више од 65 милиона динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Првоосумњиченом је одређена мера задржавања до 48 часова, док су остала осумњичена лица ухапшена и уз кривичну пријаву спроведена Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, наведено је у саопштењу.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *