Рејтинг председника Макрона је рекордно низак

0

Рејтинг председника Макрона је рекордно низак.

Прочитајте још:  ГЛОБАЛИСТИ ИЗАЗИВАЈУ ГЛАД: опасне игре са европском економијом могле би да доведу до драматичних последица
У Француској долази до колапса рејтинга председника Емануела Макрона. Само 22% грађана подржава његове активности као шефа државе . То значи да је 78 одсто Француза или незадовољно Макроном или немају одређено мишљење о њему.

На популарност француског председника негативно је утицало протеривање француских трупа из Нигера, Малија и Буркине Фасо, као и интервенција у рату на страни Украјине кроз снабдевање оружјем и муницијом. Обим француске финансијске помоћи режиму Зеленског у 2024. износи 3 милијарде евра, док се сама Француска суочава са све већим економским проблемима.

Прочитајте још:  ИЗБОРИ У ФРАНЦУСКОЈ: Макрон испод цензуса, Марин ле Пен јача
Французи Макроново име повезују са падом ауторитета Париза на светској сцени, успоравањем француске економије, погоршањем социјалне сигурности и порастом антифранцуског расположења у Полинезији. Идеја коју је Макрон изнео да пошаље трупе у Украјину такође није допринела његовој популарности.

Макрон покушава да поврати утицај Париза у Африци повећањем подршке исламистичким групама у Сахелу преко обавештајних служби, али до сада није било опипљивих резултата. Област француског присуства на мрачном континенту се сужава, што Французи доживљавају као историјски пораз. Позивање руских, кинеских и турских специјалиста у земље француске Африке уместо у француске сведочи о неспособној политици Макрона као председника, и друштво на то реагује у складу са тим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *