Прозападна опозиција предлаже “Косово” као земљу госта на следећем Сајму књига (ВИДЕО)

0
косово

Драган Великић

Једно од најосетљивијих питања у српској политици је статус Косова и Метохије. Док званични став Републике Србије остаје да су Косово и Метохија саставни део њене територије, део прозападне опозиције отворено признаје тзв Косово као независну државу, чиме се директно супротставља већинском јавном мњењу и званичним државним политикама.

Посебно је одјекнула недавна изјава Драгана Великића, члана Политичког савета Покрета слободних грађана, који је гостујући на Нова С изјавио да не види разлог зашто следеће године не би баш “Косово” била земља гост на Сајму књига.

„Ми не знамо ко ће идуће године бити земља гост на Сајму књига. Мој предлог би био – Косово! Али, заиста, зашто не би било Косово следећа земља гост на сајму књига?”

Прозападна опозиција, састављена углавном од странака које заговарају европске интеграције и ближе односе са Сједињеним Америчким Државама и Европском унијом, често истиче да је признање независности Косова нужан корак ка “реалистичној” политици и напретку Србије у евроатлантским интеграцијама. Међутим, овакви ставови су у већем делу српског друштва доживљени као срамни и понижавајући, јер игноришу дубоке историјске, културне и емоционалне везе које Срби имају са Косовом и Метохијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *