КАДА СРБИ ОДУ У БЕОГРАД ДИГНЕ СЕ ДРЕКА: Када Ервин уједињује Бошњаке нико да писне!

0

КАДА СРБИ ОДУ У БЕОГРАД ДИГНЕ СЕ ДРЕКА: Када Ервин уједињује Бошњаке нико да писне!

Председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић са потпредседницима Јасмином Ћоровићем и Дамиром Гутићем те шефом кабинета Изетом Ћоровићем, примио је у Подгорици представнике “Удружења грађана поријеклом из Санџака у БиХ” Сахудина Качара, Шемсудина Хадровића и Рама Броња, те том приликом истакао да простора за сарадњу има на свим пољима, посебно на пољу културе, образовања и привреде.

Прочитајте још:  Ухапшена тројица запослених у Управи за ветерину
Ибрахимовић је, како је саопштено из Бошњачке странке, упознао саговорнике са активностима партије и функционера Бошњачке странке који обнашају важне државне функције на развоју и унапређењу односа званичне Црне Горе са дијаспором.

“Саговорници су се сагласили да постоје значајне могућности сарадње Удружења са општинама у санџачком делу Црне Горе одакле је и пореком велики део чланова овог удружења те истакли да ће се, у светлу чињенице да ће у наредном периоду на северу Црне Горе бити много државних инвестиција у инфраструктуру која ће генерисати привредни акивност и развој, створити шансе да се и привредници из Босне и Херцеговине поријеклом са ових простора активније укључе у привредне токове у Црној Гори,” наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Закон о српском језику и ћирилици изван мозга и остатка света
Како се наводи, представници овог удружења које окупља значајан број интелектуалаца, културних и друштвених делатника, бизнисмена и друштвено активних грађана пореклом из Санџака који живе и раде у Босни и Херцеговини упознали су Ибрахимовића о активностима и деловању удружења те изнели предлоге за могућу сарадњу на свим пољима а посебно на повезивању дијаспоре са домовинским земљама, у овом случају са Црном Гором, те сарадњи на културном и привредном плану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они су истакли да је веома важно што је Црна Гора формирала Министарство дијаспоре те да је институционализација сарадње Црне Горе са бројном и напредном дијаспором велики потенцијал за Црну Гору али и за дијаспору. Нагласили су и да су се имали сусрете са Министром дијаспоре Мирсадом Аземовићем и министром регионално-инвестиционог развоја и сарадње са невладиним организацијама Ернадом Суљевићем са којима су имали веома корисне и садржајне разговоре.

Прочитајте још:  Спрема ли се украјински сценарио за СПЦ
Том приликом, додаје се, представници удружења пружили су снажну подршку и признање Бошњачкој странци, председнику Бошњачке странке Ервину Ибрахимовићу и руководству странке на “активностима и бројним успесима у досадашњем раду”.

Ибрахимовић се захвалио гостима на посети и подршци, те најавио да ће посетити Удружење грађана пореклом из “Санџака “у Босни и Херцеговини али и да ће његови сарадници у наредном периоду интензивирати комуникацију са удружењем како би се дефинисали модели за јачање сарадње.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *