Крагујевачка „Енергетика“ за хладне станове криви станаре

0
станари

(Фото: Весна Веизовић)

Проблеми са грејањем које имају станари који станују у Улици Града Сирена у зградама са бројем 12,14,16,28 и 20 су настали због делова инсталације које су у обавези да одржавају корисници, односно станара ових зграда, саопштила је крагујевачка Енергетика, јавно предузеће задужено за производњу и дистрибуцију топлотне енергије.

Како кажу из овог јавног комуналног предузећа, поменуте зграде су тренутно уредно снабдевене топлотном енергијом, пише Н1.

„Да ли ће грејања бити у становима корисника зависи од тога да ли је секундарна инсталација зграде напуњена, да ли су пумпе исправне и укључене, да ли је озрачена инсталација и отворени вентили“, поручују из Енергетике.

Додају да су грађани са проблемом на делу инсталације о коме се сами старају упознати још током прошле грејне сезоне и упућени да израде пројекат реконструкције својих инсталација.

„До сада су урађени пројекти на које је дата сагласност од стране Енергетика ДОО, осим за једну зграду која пројекат није ни израдила. Према информацијама од управника стамбених заједница до сада нису изабрали извођаче радова. Напомињемо да су сами станари – корисници услуге Енергетике доо, изабрали техничко решење према коме ће свака зграда имати свој прикључак и измењивач топлоте, а не као до сада да буде један за све зграде“, поручују из Енергетике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додају да пошто корисници преко извођача изведу одговарајуће радове, бице могуће да се изгради пет нових прикључака на примарни топловод, чиме би проблем станара ових зграда био решен за дужи временски период.

Крагујевчани који од почетка грејне сезоне живе у хладним становима, кажу да је ово трећа сезона како плаћају грејање које немају.

Прочитајте још:  „ЗАБОРАВЉЕНИ АСОВИ“ НА ПРОТЕСТИМА У ПАРАЋИНУ: Политичари истурају најгоре што имају

Проблем је у томе што секундарна мрежа, односно цеви топловода које се налазе испод паркинга и зелене површине пре улаза у зграде испуштају воду, порозне су и бушне па систем стално мора да се допуњује водом.

Станари кажу да су прошле године урадили оно што им је Енергетика тражила и купили измењивач топлоте, али да проблем није решен.

Због тога су се обратили председнику државе, а из председништва је сутрадан стигао одговор и случај пребачен на градоначелника Николу Дашића, с поруком да се уложе додатни напори за решење проблема и да председник у најкраћем рору о томе буде информисан.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *