Студенту, нема те на студентским протестима?

1

Александар Вучић (Фото: PRINTSCREEN TANJUG)

Потеклих дана пажњу јавности заокупило је неколико ударних вести, тако да је 5. октобар, у народу познат као Дан жалости, Дан изневерених очекивања и Дан разбијених илузија, остао у сенци. До неке наредне прилике у којој би овај датум требало предложити за државни празник који би обележио страдање невиних жртава младалачког ентузијазма и наивних уверења, остаје да се бавимо актуелним догађајима.

Наиме, пажњу јавности заокупила је фотографија новопеченог студента и вишегодишњег председника у амфитеатру, уз одсуство маске и присуство асистента чија је улога нејасна, али се нагађа да је ту да бодри, прати, пришапне ако треба и бележи битне сентенце са предавања, можда баш Трамповим пером, осим ако ипак није остало у посебном кутку за ретке вредности и реликвије.




Ова фотографија изазвала је лавину злонамерних коментара, понајвише љубоморних вечитих студената из редова опозиције, будући да позиција не гаји вечите студенте. Сви докторирају за месец-два, напредна деца.

Председник се раздрагано придружио колегама студентима, делећи са њима исти ентузијазам, наду и страхове, какве већ носи студентски живот. И све би то било очекивано, људски, такорећи идилично, да се над октобарским почетком није надвио повампирени петооктобарски дух, такозвани дух револуције, студентски протест у Немањиној. Јавност се нашла у дилеми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Да ли ће председник као истакнути представник студента разапети шатор у Немањиној, држећи ватрене говоре против власти, односно самог себе, или ће као представник власти, односно самог себе, позвати студенте да прекину протест и врате се својим обавезама? Да ли ће на логорској ватри испред шатора, уз подгрејане лигње из шерпице, подржати себе студента или испред говорнице подржати себе власт?

Прочитајте још:  Коалиција ЗБЦГ спремна за договор са Спајићем

Јавност би се, начисто скрхана овим антагонизмима, али жељна разрешења дилеме, бавила опозицијом студент/председник до прекосутра да у видно поље није улетела нова коска, тачније вест, гостовање тиктокерке у Младеновцу.

Под утиском ове ударне вести у запећак одоше Највећи студент нашег народа, студентски и сви други протести, сви антагонизми. Дошао је још један 6. октобар који није дошао.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Студенту, нема те на студентским протестима?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *