Поскупљује и градски превоз

0

Градски превоз (Фото:Весна Веизовић / Васељенска)

Градско саобраћајно предузеће (ГСП) Београд затражиће у овој години од градских власти повећање цене градског превоза, предвиђено је програмом пословања овог јавног предузећа за 2021. годину.

“У току 2021. године ЈKП ГСП „Београд“ ће на основу анализе цене превоза трамвајског и тролејбуског подсистема и предложити Оснивачу корекцију цене узимајући у обзир послове одржавања трамвајске и тролејбуске инфраструктуре”, наводи се у документу који је Надзорни одбор предузећа усвојио крајем претходне године.

Формирање цена транспортне услуге је у надлежности Оснивача односно Града Београда и коначну одлуку о промени цена доноси Град.




ГСП је одустао од свог стратешког циља да након изградње прве линије Београдског метроа буде оператер овог шинског подсистема јер овај циљ “није одржив узимајући у обзир формирање новог ЈKП „Метро и воз“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ГСП Београд самостално организује превоз на трамвајским, тролејбуским и е-бус линијама, док су аутобуске линије подељене између ГСП Београд и приватних превозника.

На крају 2020. године, возни парк градског саобраћајног предузећа располаже са 1.256 возних јединица: 239 трамваја, 112 тролејбуса, 5 е-бусева, 4 “мини-е“ возила и 896 аутобуса.

План је да у овој години ГСП набави још 100 зглобних аутобуса, 10 соло електобуса и три електрична возила за пешачку зону.

[table id=1 /]



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *