Полицијски снимци Беливуку достављени из СБПОК-а

0

Веља Невоља

Полицијски снимци из истраге са поверљивим оперативним подацима, нађени приликом претреса станова и објеката које је користила организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, како незванично сазнајемо, потичу из Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК).

Подаци указују да је, по свему судећи, исти човек из полиције који је Беливуку достављао снимке и раније чувао ову криминалну групу.

Према незваничним информацијама, он је групу заштитио и летос када је у Новом Београду код припадника чланова нађено оружје. Да је Беливукова група имала „леђа” у полицији указује и информација да против њих тада није покренут поступак, иако су неки од чланова прошле године заустављени са већом количином оружја.




Према нашим незваничним сазнањима, полиција је прошлог лета у Новом Београду зауставила аутомобил у којем је, поред осталих, био и један „вођа навијача”. Тада је у возилу пронађена већа количина оружја о чему су полицајци обавестили надређене. Иако им је у првом тренутку речено да предузму неопходне мере предвиђене у оваквим ситуацијама, убрзо им је јављено да пусте возило и људе који су били у њему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада је у оквиру истраге против Беливукове групе полиција открила оригинална полицијска документа са снимцима увиђаја, али и ликвидација, забележених камерама са видео-надзора. Спекулише се и да су међу тим документима и налози за прислушкивање чланова банде. На овај начин, како се претпоставља, Беливук је унапред знао сваки корак полиције и на тај начин је био спреман да избегне претресе и хапшење.




Недавно привођење двојице полицајаца који су радили у СБПОК-у осумњичених да су помагали групи, показује да је клан имао подршку из полиције. Међутим, из МУП-а уверавају да они нису једини и да је њихово хапшење само почетак обрачуна са „прљавим” полицајцима.

Прочитајте још:  ВРАНЕШ ПОЧЕТКОМ 19. ВЕКА: Протеривање Срба и насељавање муслимана!

Судија за претходни поступак је на предлог Тужилаштва за организовани криминал, после саслушања, пре два дана одредио притвор Предрагу Л, некадашњем начелнику Одељења за сузбијање кријумчарења дроге у СБПОК, и Бојану В, који је такође радио у овој служби. Они се терете за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Како незванично сазнајемо, још један бивши високопозиционирани припадник СБПОК-а тек треба да буде испитан на бројне околности када је реч о криминалној банди Вељка Беливука.

У вези са овом групом полиција је тренутно усредсређена на расветљавању нестанка десетак људи за које се сумња да су били на мети Беливукове и Миљковићеве екипе. Криминалној банди тренутно се на терет стављају три нестанка: Милана Љепоје, Горана Величковића и Здравка Радојевића. Из дана у дан у јавност испливава све више информација о групи као и о људима који су нестали под мистериозним околностима, а за које се сумња да су жртве те банде. Такође, београдски медији преносе и бројне детаље у вези са истрагом овог случаја и бруталности којом су се припадници групе односили према жртвама. Једна од последњих информација је и да се полицији јавља велики број богатих грађана, бизнисмена и грађевинских инвеститора, који су били мета ове организоване криминалне банде.

[table id=1 /]



А. Бојовић – М. Дерикоњић / Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *