Србији још три карте за Токио

0

(фото: © AFP / Brendan Smialowski / RT)

Српски репрезентативци Зураб Датунашвили, Бојан Зделар и Андреј Барна представљаће Србију на Олимпијским играма у Токију у рвању, кајаку и пливању.

Датунашвили је успео да обезбеди пласман у финале олимпијских квалификација у категорији до 87 килограма грчко-римским стилом чиме је обезбедио визу за Олимпијске игре у Токију победивши ривала из Русије.

Српски кајакаш Бојан Зделар такође је обезбедио визу за Токио, а након постизања олимпијске квоте је изјавио да је поносан што ће представљати своју земљу на Олимпијским играма.



Андреј Барна је у квалификацијама за пласман у полуфинале Европског првенства у пливању остварио четврто време и са резултатом 48,17 изборио „А“ олимпијску норму, чиме је постао пети српски пливач који ће учествовати на Играма у Токију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У полуфиналној трци дисциплине 100 метара слободно млади Суботичанин заузео је осмо место са временом 48,41, те није успео да стигне до финала у Будимпешти.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *