Болесно: У Италији вакцинишу труднице у замену за фото фетуса

0

(фото:Нулта тачка)

Да не престају акције у којима се на све могуће начине покушава да придобије народ на вакцинацију, сведочи пример из Италије, где су пре неколико дана у фокусу биле труднице.

Тренд организовања Отворених дана посвећених вакцинацији појединих категорија људи се наставља, упркос научним доказима који указују на посебан опрез код њих. У прошлости смо видели Дане отворених врата прошлог јуна, на којима је на стотине хиљада деце вакцинисано вакцином Астразенеца, уз пуно овлашћења ЦТС-а.

Касније се показало да је вакцина штетна за млађе од 60 година, а то је утицало да нестане са италијанског тржишта. У том случају било је најмање два смртна случаја као последица тих отворених дана. После младих, чини се да су сада на ред стигле и труднице.



Посебна сесија вакцинације трудница против Цовида-19 која је одржана у суботу 27. новембра од 14.30 до 16.30 часова. Дан посвећен будућим мајкама омогућавао је поред лекара задужених за вакцинацију и наџор у процесу, присуство гинеколога и специјалиста акушера који су били на располагању за све информације и појашњења по том питању.
И као што се често дешавало када су сладолед, пиво и шећерна трска нуђени у замену за вакцину, и у овом случају вакцинација је везана уз накнаду. У замену за вакцинацију, будуће мајке су могле да имају ексклузивну фотографију фетуса.

Шта кажу научне студије. Ови дарови и махнитост у жељи да се труднице вакцинишу по сваку цену би стога сугерисале да је овај третман неопходан и пре свега да је реч о животу или смрти. Али шта нам говоре студије о вакцинацији трудница? Два рада о овом питању су објављена прошлог јуна у Нењ Енгланд Јоурнал оф Медицине и чини се да се у оба јавља опрез. Први од ових радова завршава се следећом изјавом:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Познати епидемиолог:Вакцине против КОВИД-а мењају ДНК који се преноси на потомство

Прелиминарни резултати нису показали очигледне безбедносне сигнале међу трудницама које су примиле мРНА вакцине. Међутим, потребно је праћење већег броја жена вакцинисаних у раној трудноћи да би се добиле информације о стању мајке, трудноће и бебе.

Прилично јасна изјава која изгледа да је на истој линији као и друга студија, која остаје на опрезној линији чак и у ажурирању направљеном прошлог октобра. „Међутим, не може се утврдити пропорција ризика од побачаја међу учесницима вакцинисаним у првих 20 недеља гестације јер информације о праћењу још нису биле доступне за већину ових људи. Укратко, премало времена за доношење јасних одлука и пре свега премало људи на којима је серум тестиран. Зашто онда вршити сав овај притисак на труднице, када у светлу ових студија избор треба у потпуности препустити слободном информисаном избору мајки?

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *