Данас су Оци: Деца везују очеве, они се “одвезују”

0

(Фото: Depositphotos)

На данашњи дан деца поране и унапред припремљеним канапом, концем, шалом, марамом или каишем на препад везују своје очеве за ноге на исти начин као што су њих везивали на Детињце или мајке на Материце.

Деца потом честитају празник, а очеви им деле слактише и друге поклоне и на тај начин се “дреше”.

Обичај је да се на Оце везују сви мушкарци, како укућани, тако и они који су вам дошли у кућу, а који имају децу.

Ноге им се везују за неки предмет као што су кревет, столица, сто, како не би могли да устану. Деци при везивању често помажу мајке или баке.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Некада давно “откуп” за одвезивање састојао се у воћу или припремљеном одевном предмету, али сада се деца углавном дарују играчкама, књигама или новцем.

Оци, Материце и Детињци су породични празници и за тај дан домаћице припремају свечани ручак на коме се окупи цела породица. Веома је важно да се породица данас окупи и проведе пријатне тренутке заједно. Зато, домаћице, дајте све од себе у кухињи данас!

Ови празници и обичаји који су у вези с њима доприносе јачању породице, слози у њој, разумевању, поштовању између деце и родитеља, старијих и млађих, што све заједно чини породицу јаком и здравом, а породица је темељ друштва, државе и Цркве.

(Телеграф.рс)



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *