Мирашевска руља изазвала инцидент у Цетињском манастиру (видео)

0

Цетињски манастир (фото: Светигора)

У Цетињски манастир јутрос је ушла група грађана, када је дошло до вербалног сукоба са свештеним лицима, а потом и до физичког конфликта између две особе, саопштила је полиција.

Митрополија црногорско-приморска објавила је да је у манастиру дошло до “нереда и ширења мржње” од стране оних који се “лажно куну у његову светињу”.

Прочитајте још:  МИГРАНТИ ОПЉАЧКАЛИ МОНАХИЊЕ: Народне патроле ухватиле једнога (ВИДЕО)
Медији у Црној Гори објавили су снимак инцидента.

Управа полиције саопштила је да је у Цетињу, поступајући по две пријаве, од којих су једну поднела свештена лица Митрополије црногорско-приморске, а другу једна грађанка, прикупили обавештења од више особа.

Наиме, наводи полиција, у Цетињски манастир је ушла група грађана и том приликом је прво дошло до вербалног сукоба са свештеним лицима, а потом и до физичког конфликта између две особе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Набеђене зналице ни чуле за Србе
Припадник полиције који се налазио на лицу места је спречио даљи сукоб, напомиње се саопштењу.

Претходно, додаје Управа полиције, цетињској полицији су свештеници Митрополије црногорско-приморске поднели пријаву у односу на ширење верске и националне мржње, покушај скрнављења светиње и угрожавање сигурности свештених лица, док је једна грађанка поднела праву против свештеног лица за физички напад.

“Службеници Одјељења безбједности Цетиње су о догађају обавијестили државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у овом догађају не стичу елементи кривичног дјела из њихове надлежности. Припадници полиције су прикупили обавјештења у својству грађана од више особа на околности обје пријаве, о чему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који ће се накнадно изјаснити о правној квалификацији догађаја” – пише у саопштењу Управе полиције.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *