Перишић: НАТО спрема замку Србији и Српској

0

(фото:Танјуг)

Професор геополитике Срђан Перишић оцијенио је да би промена политике неутралности и сврставање на страну против Русије Србију и Републику Српску претворило у стране у сукобу који се води у Украјини, додајући да ће и Београду и Бањалуци бити понуђено да уђу у НАТО.

Прочитајте још:  Руски медији: Због држављанства може порасти ниво русофобије у Србији
Перишић је на данашњој трибини “Србија и Српска у позадини глобалног сукоба у Украјини” рекао да процењује да ће Србима, односно Србији и Републици Српској бити понуђен улазак у мини-интеграције у региону и у НАТО, будући да је евидентно да од учлањења земаља западног Балкана у ЕУ нема ништа.

Према његовим речима, Србија ће добити понуду да уђе у НАТО по моделу Бугарске из Другог светског рата, када је та држава била на страни Хитлерове коалиције, али је све вријеме, изузимајући дан када је Црвена армија ушла у Бугарску, задржала дипломатске односе са Совјетским Савезом.

Прочитајте још:  Весић: Незапосленост више није тема – „скоро је нема“
Перишић је навео да ће тако и Србији бити понуђено да уђе у НАТО, а да истовремено задржи дипломатске и друге односе са Русијом.

“Позив у НАТО и мини-интеграције су две замке које ће нам бити нуђене да би се одржавао хаос на Балкану” – указао је Перишић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Перишић каже да НАТО под руководством САД те замке Србима припрема због одржавања хаоса на Балкану, којем доприноси и данашња најава Велике Британије да ће повећати своје присуство у БиХ.

Прочитајте још:  Додик: Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом месту
Одржавање хаоса на Балкану, како је објаснио Перишић, повезано је са позицијом САД, заправо покушајем Америке да обнови своју хегемонију у свету из униполарног периода, коју је имала до 2008. године.

“САД немају другог избора него да изазивају више мини-хаоса на разним неуралгичним тачкама планете, међу којима су БиХ и Косово и Метохија. Изазивајући хаос као главну стратегију супротстављања Русији и Кини, они су и ангажовали самозванца Кристијана Шмита да делује у правцу смењивања политичара из Републике Српске, а да заузврат понуде Српској да попусти по питању чланства БиХ у НАТО” – рекао је Перишић.

Перишић је навео да они очекују да ће успети у томе, уз обећање да нико неће бити искључиван из политичке сфере и избора ове године ако Српска уђе у НАТО.

“То су те замке наше неутралности и у Београду и у Бањалуци, али на њих не смемо да наседнемо, јер у другом или трећем кораку, ако бисмо насели, ми бисмо престали да постојимо” – оценио је Перишић.

Он је указао да зато Београд и Бањалука неутралност у овом рату морају да разумију као политичку неутралност и да је сачувају.

“Ако би се Срби, односно Србија и Српска, сврстали на страну Запада, постали би страна у сукобу и дошло би до раскола у српском народу, односно до расцепа између већине народа и елите која га води. Тај раскол би ишао у правцу демонстрација и разних облика протеста. То би, у сваком случају, значило и политичко самоубиство државе” – закључио је Перишић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *