Небензја: Планови Велике Британије да узгајају јестиве инсекте за Африканце цинични

1

Василиј Небензја (Фото: РИА Новости)

Руски стални представник при УН Василиј Небензја назвао је циничним пројекте Велике Британије за помоћ Африканцима да узгајају јестиве инсекте. Он је то изјавио 15. септембра на састанку Савета безбедности светске организације на тему безбедности хране, пише Известија.

„Почетком септембра прочитали смо чланак у Гардијану о британским пројектима за помоћ Африканцима да узгајају јестиве инсекте. Данас смо на једном од догађаја чули да овакве пројекте подржава и Светска банка, наводећи као разлог високу цену ђубрива. Мало је вероватно да ће такав циничан приступ решити проблем“, рекао је он.

Недавно су западне земље почеле да стављају инсекте на листу алтернативних извора протеина одобрених за људску исхрану.

Раније у току дана, Небензја је рекао да санкције САД и ЕУ ометају руски извоз хране и ђубрива, упркос тврдњама Запада о супротном.

Према његовим речима, 300.000 тона руског ђубрива „у вредности десетине милиона долара” заглављено је у европским лукама због санкција. Стални представник је приметио цинизам и лицемерје западних званичника у вези са житним договором. Такође је истакао да Русија, због санкција, не може да врши плаћања Светском програму за храну УН (ВФП) и Организацији Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО). Како је напоменуо стални представник, западне земље „подривају глобалну сигурност хране“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски председник Владимир Путин је 7. септембра на пленарном састанку Источног економског форума рекао да се према договору о житу само мали део хране извози у сиромашне земље .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

https://youtu.be/EJFvtvN5K-s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Небензја: Планови Велике Британије да узгајају јестиве инсекте за Африканце цинични

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *