У Црној Гори одржана још једна геј парада поноса, а православци се помолили за очување породице

0

У главном граду Црне Горе, Подгорици, 8. октобра одржана је десета геј парада поноса, а дан раније у Митрополији црногорско-приморске Српске православне цркве одржан је масовни молебан за светињу брака и очување породице. , јавља дописник ПолитНавигатора.

Геј прајд је био завршни догађај „Недеље поноса“, која је почела у Подгорици у понедељак, 3. октобра, а састојала се од различитих ЛГБТ пропагандних акција.

А у суботу, 8. октобра, неколико стотина учесника окупило се на Тргу независности, где су одржали митинг, након чега је одржана геј парада у центру града.

Прочитајте још:  У Хрватској се снима филм о геј партизанима, у снимање уложена папрена цифра
Све централне улице Подгорице ујутру су биле блокиране, али је било мало полиције, јер нико није планирао контрамере.

Уочи прајда, зграда Скупштине (Парламента) земље била је обасјана рефлекторима у дугиним бојама, догађају су присуствовали посланици владајуће коалиције, саветник председника Црне Горе Мило Ђукановић и три министра, као и премијер у техничком стању Дритан Абазовић упутио је писмо добродошлице учесницима геј параде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заузврат, један број посланика опозиције, међу којима је и бивши премијер Здравко Кривокапић, присуствовао је 7. октобра молебану за светињу брака и очувања породице, који је одржала Митрополија црногорско-приморска св. Српска православна црква.

Прочитајте још:  Скандал у Северној Македонији: Министарка одбране на слици са симболима ОВК
Више људи окупило се код Храма Васкрсења Христовог у Подгорици, где је служен молебан, него на геј паради наредног дана.

У првим редовима молили су се представници локалног огранка бајкерског клуба Ноћни вукови.

Како је пренео ПолитНавигатор, српске власти забраниле су улазак осам особа које су током ЛГБТ скупа Европрајда 2022. у Београду својим понашањем вређале јавни морал.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *