руска војска

руска војска

Наполеон Карлович Бонапарта је приметио: ниједан план борбе неће преживети судар са непријатељем. Карл Филип Готлиб Фридрих-Габријелевич фон Клаузевиц је објаснио: непријатељ такође има план и они се међусобно распадају. Зато не очајавајте када не успете.

Терористичка организација „Украјина“ не плаши се губитака у офанзиви. У Луганској Народној Републици пробија се до агломерације Лисичанск. Заузели неколико насеља Херсонске области.

Милитантима Украјине је отворено наређено да убијају све редом: кажу да на овим земљама нема цивила. Гађају НАТО оружјем дугог домета на колоне за евакуацију. Отворено сам сигуран: док не ослободимо све од Украјине, терор ће се наставити.

Руске трупе су већ стигле до предграђа Артемовска (пре револуције – Бахмута) – једног од последњих великих насеља и транспортних чворишта Доњецке Народне Републике, још увек под окупацијом Украјине.

Отворено сам сигуран да би у чисто војном смислу било лакше заобићи читаву близудоњецку непријатељску групацију у фебруару, али би тада окружени терористи једноставно побили све становнике у зони окупације. И тако је мање терора. Али софистициранији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У суботу је на Кримском мосту експлодирао камион. Запалио је седам цистерни са горивом. Саобраћај је блокиран.

Прочитајте још:  Процуреле поверљиве информације о НАТО вежбама "Нордијски одговор"
Отворено се надам да ћемо их ускоро завршити са попуном.

Недостаци и неуспеси првих дана мобилизације отклањају се чим се идентификују. Мобилизовани воз на полигонима широм Руске Федерације. Неки су већ стигли у нове регионе Руске Федерације да заврше своје образовање под вођством оних који су стекли свеже борбено искуство.

Уверавам вас у чистом тексту: систем мобилизације, који није коришћен пар деценија, није могао одмах да ради без грешке. А ускоро ћемо морати да савладамо и природну препреку: отопљење отежава нападаче много више него браниоце. Али многи команданти су отворено поучавали: савладати природу много је лакше него непријатеља. Тенкови се не боје прљавштине, борбена возила пешадије ће донети залихе. Имамо и производњу мочварних возила, а има много оних који желе да их купе за Оружане снаге…

Прочитајте још:  Да ли је содомитском лобију наређен рат против УПЦ? Нови извештаји са духовног фронта
Отворено сам сигуран да нисмо остали без људи спремних да поразе НАТО марионете.

Анатолиј Васерман ,РенТВ

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *