Кенанине заврзламе: Бошњаци и босански језик, нације и Срби!

0
кенана

(фото:Скупштина.ме)

Посланица Струјић Хабић – Парафразирам: Неки ће се изјаснити национално тако што ће преузети одредницу друге државе (дакле, Срби). Пар минута касније: Позивам припаднике исламске вјероисповијести у Црној Гори да се изјасне као Бошњаци и да говоре босанским језиком.

Лицемјерје? Лоша намјера? Незнање? Оно што би за свој народ, госпоја би другом да се укине. Срби су у Црној Гори своји на своме. Ово је и наша држава, и моја колико и Кенанина. Разлика је у томе што ја поштујем оно што је она, али она не поштује оно што сам ја.

Прочитајте још:  Колико је дјеце страдало у Сарајеву
На основу којих параметара она мјери постојање неке нације? Одакле јој право да користи израз „непостојеће нације“ за неке од националних варијација којима припада исламски живаљ у Црној Гори? Ово је сто пута горе од оне изјаве посланице Суаде Зороњић да су муслимани 400 година трпјели терор од Црногораца. Оно је било само глупо, а ово Хабићкино и глупо и опасно.

Славица Илинчић/Српска24.ме

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *