Русија спрема роботски одговор на „тајне тенкове Абрамс без оклопа“ у Донбасу

0
Срби и Русија, русија

срби и русија

Русија спрема роботски одговор на „тајне тенкове Абрамс без оклопа“ у Донбасу

Западни медији преплавили су ове недеље дисајне путеве надом у Украјину док се САД спремају да пошаљу 31 главни борбени тенк у ратом захваћену земљу у источној Европи како би се супротставили руској офанзиви уочи пролећа. Оно што није било много објављено је да су ови М1 Абрамс модификована верзија и да ће бити лишени „тајног“ уранијумског оклопа.

Након вести о тенковима НАТО-а који су спремни да преплаве Украјину, бивши шеф руске свемирске агенције Дмитриј Рогозин рекао је за руски лист Правда да ће „Маркер“, нови робот-тенк, моћи да „уништи западне тенкове, укључујући америчке Абрамс“ и немачке Леопарде.’



Рогозин је објаснио да робот тенк аутоматски препознаје и напада украјинску опрему, укључујући НАТО тенкове, а све због свог система вештачке интелигенције и технологије машинског учења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Борбена верзија робота Маркер има електронски каталог у систему управљања који садржи слике циљева како у видљивом тако и у инфрацрвеном опсегу“, рекао је он.

Директор Музеја противваздушне одбране, пуковник у пензији Јуриј Кнутов, рекао је руском листу Лента.Ру да „робот тако може да идентификује тенкове НАТО производње“ и да ће бити „наоружан митраљезом и противтенковском ракетом домета до шест километара“.

Рогозин је у среду написао на свом Телеграм каналу:

„Ударна верзија робота Маркер, који ће ући у зону специјалних операција [Донбас] у фебруару, моћи ће аутоматски да открије и погоди украјинску опрему, укључујући америчке тенкове Абрамс и немачке тенкове Леопард“.



Један велики проблем са којим би се украјинске снаге могле сусрести са М1 Абрамсом, поред тежине и турбинског мотора који гута гас, јесте да су то старије верзије и лишене „тајног“ уранијумског оклопа. То би могло значити да су ови тенкови рањиви.

Прочитајте још:  Генерал Делић: Над народом у Украјини почињен геноцид а запад је ћутао и подржавао злочинце! (Видео)

Према Политику, забрањен је извоз Абрамса са поверљивим оклопом јер постоји бојазан да би тенкови, ако буду заробљени, могли бити реверзибилно пројектовани у инжењерском смислу.

Дуготрајно питање је да ли ови огољени Абрамс тенкови могу да издрже противтенковску ракету.

Или још боље, једну ракету из руског роботског тенка.

Александар Митић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *