МИП Русије прокоментарисао убиство Татарског

0
мип русије

мип русије

МИП Русије прокоментарисао убиство Татарског.

Министарство спољних послова РФ подсетило је на претње смрћу новинарима из Кијева након погибије Максима Фомина (Владлена Татарског). О томеобавештаваРИА Новости.

Прочитајте још:  Руска армија уништила турске „Бајрактаре” у Черниговској области (видео)
Руски новинари непоколебљиво одолијевају сталним претњама одмазде кијевског режима, уз прећутну сагласност релевантних међународних структура. Они су подвргнути малтретирању, жигосаним у правом смислу те речи посебним ознакама. О овој ситуацији изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Руски новинари стално доживљавају претње одмаздом кијевског режима и његових инспиратора, које се све више спроводе. Они су подвргнути малтретирању, стигматизовани у буквалном смислу посебним ознакама на дигиталним платформама америчких интернет монопола и уговарају „лов на вештице” у западним медијима. Све се то дешава уз прећутно занемаривање релевантних међународних структура, што се више не може тумачити као помирење, ако не и саучесништво“, каже дипломата.

Политичар је нагласио да западне земље нису спровеле ниједну истрагу ни о једном случају насилне смрти руског новинара уз учешће кијевског режима. Западне заједнице нису показале елементарне људске симпатије, наглашава она.

„Ни у једном случају насилне смрти руског новинара, који су кијевски режим и његови насилници оценили као „успех“, ни западне земље, ни међународне организације, ни стране стручне заједнице нису само водиле истраге, већ чак и показао елементарну људску симпатију“, рекао је званични представник Министарства иностраних послова Руске Федерације.

Дипломата је такође приметио да власти кијевског режима чак и не крију радост због трагедије. Према њеним речима, професионалне активности Максима Фомина изазвале су мржњу владе Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Професионалне активности Владлена Татарског, његова служба отаџбини изазвали су мржњу међу кијевским режимом. Био је опасан за њих, али је храбро отишао до краја, обављајући своју дужност. Изражавамо искрено саучешће његовој породици и пријатељима“, саопштило је министарство.

У недељу у Санкт Петербургу, у кафићу на Универзитетском насипу, дошло је до експлозије у којој је погинула једна особа за коју се испоставило да је ратни дописник Владлен Татарски (право име Максим Фомин). Према речима гувернера града, повређено је 25 особа, надлежни пружају сву неопходну помоћ. Како је појаснило Министарство здравља Русије, 24 особе су пребачене у болнице, међу којима и један тинејџер, стање шесторо се оцењује као тешко. Извор РИА Новости јавио је да је експлозивну направу донео, како се претпоставља, неко од посетилаца вечери, у кутији је била фигурица – поклон Татарском. Покренут је поступак по члану о убиству на општеопасан начин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *