Ко не дође у шетњу за „ОВК”, остаје без новца

0
србији

(Фото: Јутјуб)

Ко не дође у шетњу за „ОВК”, остаје без новца.

Не стишава се бура око „Марша за правду” који је у недељу, уочи почетка суђења бившим челницима тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК)  пред Специјализованим већима са седиштем у Хагу, одржан у Приштини. У албанској јавности прво се повела расправа колико је људи изашло на протест подршке Хашиму Тачију, Кадрију Веселију, Јакупу Краснићију и Реџепу Селимију. Поједини албански медији пренели су да је у „Маршу за правду” учествовало 70.000 људи , а било је и оних који су известили да их је било мање од хиљаду. На „Маршу за правду”, који је организовала платформа „Слобода има име”, очекивано, учествовали су и ветерани тзв. ОВК. Међутим, оно што је одјекнуло попут бомбе у албанској јавности на КиМ  јесу тврдње да су грађани, али и ветерани тзв. ОВК, били уцењени да дођу на протест подршке „хашкој четворци”.

Прочитајте још:  Немачка влада није желела да коментарише Рамин предлог
Адвокат Газменд Халилај рекао је за ТВ Дукађини да је социјално угроженим грађанима запрећено укидањем социјалне помоћи, уколико се не појаве на протесту, а ратним ветеранима одузимањем тог статуса. Наводно, некима је запрећено да ће њиховој деци бити одузете стипендије за школовање.  Организатори „Марша за правду” демантовали су ове тврдње и поручили да је Халилају потребна стручна помоћ.

Политика

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *