Да ли је оснивач “Белих шлемова” сам пао са Балкона у Истанбулу?

1

(Фото: AP Photo / Emrah Gurel)

Истанбул – Један од оснивача невладине организације „Бели шлемови“, Британац Џејмс ле Мезјуре пронађен је мртав у близини своје куће у Истанбулу, пише „Индипендент“ позивајући се на неименоване изворе.

За сада није познат узрок смрти. Према непотврђеним подацима, он је пао са балкона свог стана у Истанбулу.

Турски лист „Соџу“ такође пише о смрти британског агента Ми-6 Ле Мезјуреа. Лист наводи да је мало пре смрти мушкарац неко време пио антидепресивна средства.

Подсетимо, Русија је затражила раније од Велике Британије разјашњење поводом навода да је Џејмс ле Мезјуре сарађивао са Ал Каидом док је био активан на Косову.

Организација „Бели шлемови“, која је широко позната и подржана на Западу, прогласила је за свој циљ спасавање цивила у ратним зонама, али је сиријске власти оптужују за везе са екстремистима и за спровођење непријатељске пропагандне активности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Индипендент“ пише да је Ле Мезјуре одиграо главну улогу у стварању ове организације у Турској 2013. године. Он је чак 2016. године био награђен витешким орденом Британске империје.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Да ли је оснивач “Белих шлемова” сам пао са Балкона у Истанбулу?

  1. Najomiljeniji nacin zapadnih organizacija ubica je ,,samoubistvom,, meta ! Obzirom da su britanci doveli kemala ataturka na vlast, od tada pa na ovamo, turci su naucili sve gadosti unistavanja koje su im ucitelji pokazali plus njihova stecena iskustva u porobljenim zemljama kao sto je odsecanje glava i natacinjanje na kolac itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *