Хиљаде људи на улицама Француске у маршу против исламофобије (Видео)

0

Протести у Француској (Фото: Јутјуб)

Неколико хиљада људи окупило се данас у Паризу на “маршу против исламофобије”. Поводом за ово окупљање је прошлонедељни напад на џамију у Бајону на југозападу Францске.

Напад се догодио 28. октобра, када је старији мушкарац покушао да запали врата џамије и пуцао на две особе које су покушале да га зауставе.

На снимцима објављеним на Јутјубу види се како учесници марша носе транспаренте на којима пише „Зауставите исламофобију“ и „Заједнички живот је хитан“. Марш је организовао Колектив против исламофобије у Француској.

Мушкарац (84) који је пуцао и ранио две особе код џамије близак је крајњој десници, рекао је раније један полицијски извор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други извор, упознат са ситуацијом, навео је да је нападач био кандидат партије Национални скуп Марин Ле Пен 2015. године. Та партија је, међутим, осудила напад, наводећи да је против вредности које они заговарају. Пуцњава се догодила око 14 часова, а мушкарац је ухапшен недалеко од куће у којој станује.

Две особе, старе 74 и 78 година, тешко су повређене у пуцњави када су покушале да спрече нападача да запали џамију.

Васељенска / Њузфронт

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *