Комуналној милицији још овлашћења: Легитимисаће и без униформе, заустављати возила и одузимати их

0

Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

Послове комуналне милиције убудуће ће моћи да обављају и комунални милиционари без службене униформе, али са писаним налогом начелника. Налог мора да садржи податке о патроли, област контроле, тачну локацију и време односно почетак и крај планиране акције. Ове измене које је предложио Секретаријат за послове комуналне милиције усвојили су градски одборници на недавно одржаној седници.

У случају да контролисани човек затражи налог на увид, пре тога мора комуналном милиционару да потпише изјаву да је то тражио.

– Милиционари могу да упозоре грађане, упуте усмено наређење, провере идентитет, зауставе и прегледају возило, али и привремено га одузму – наводи се у Одлуци Комуналне милиције.

Када је за то овлашћен законом, милиционар може да изда прекршајни налог, поднесе пријаву надлежном органу за учињено дело, али и да поднесе захтев за покретање прекршајног поступка. Против решења комуналног милиционара, грађани ће убудуће имати право да упуте жалбу Градском већу у року од 15 дана од достављања решења.

Нова овлашћења односе се и на надзор и контролу паркирања. Односно, ако милиционари уоче непрописно паркирано возило, могу возачу издати усмено наређење да га одмах уклони.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА

Припадници комуналне милиције убудуће ће учествовати и у обављању “спасилачких функција и пружања помоћи другим органима на отклањању последица елементарних и других непогода”. Милиционари ће добијати овлашћења када помоћ угроженима не могу да пруже надлежни градски органи и овлашћене организације.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *