Пљуште тужбе у РС против министарке Видовић!

0

Зора Видовић (Фото: youtube.com)

Бањалука – Притиснути полицијским и тужилачким истрагама мешетарска група посеже за суманутим акцијама! Против ње 20 адвоката од Сарајева и Бањалуке до ЊуЈорка пишу тужбе.

На основу поверљивих извештаја до којих је Афера дошла од неименованих лица из служби безбедности, мешетарска група која је извршила брутално кршење закона и Устава незапамћено било где у свету, свела је своју комуникацију искључиво на шефа мешетарске групе – регионалног утајивача пореза В. Вуковића, затим извршиоца најтежих кривичних дела на територији Балкана Аднана Шарића и јос свега 2 повезана лица из околине Бања Луке.

Обзиром да Министарка Зора Видовић и не зна ништа о економији и да је њена улога ко и до сада, пуко кршење Закона и Устава у интересу свог налогодавца мешетара В. Вуковића, коме се сада ближи слом и у Македонији. А као резултат њених активности десило се искључиво најбруталније гажење Устава и закона које су резултирале у преко 20 тужби до сада поднесених, против ње и особа које у страху од губљења позиција морају да делују по њеним суманутим инструкцијама.




Мештарске група је толико драстично кршила Устав и законе да је довела до:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Осам иницијатива за оцену уставности, Уставном суду Републике Српске, против противуставних одредби новог Закона и других подзаконских аката.

– Због кршења Споразума о подстицању и заштити улагања између Босне и Херцеговине и Републике Србије,компаније из Србије су поднеле предлог за мирно решавање спора Савету министара Босне и Херцеговине, у висини од неколико десетина милиона еура

Прочитајте још:  Презирем жртве које поштују своје џелате

– захтев за покретање поступка пред конкурецијским Вијећем БиХ због успоставе доминантног положаја Државне Лутрије Републике Сррпске

– Оштећене компаније из Републике Србије су покренуле више међународних арбитражних процеса због огромне штете која је причињена

Додатно је прошле недеље поднето још неколико нових тужби:

– Уставном суду Републике Српске јер није прописао поступак правне заштите за побијање одлуке о избору најбољег понуђача за стратешког партнера Државне Лутрије, користећи противзакониту уредбу

– Окружном суду у Бања Луци захтрев за поништење одлуке о избору најбољег понуђаца за стратешког партнера Државне Лутрије Републике Српске, јер је изведен револуционарни сценарио никада виђен у историји намештених тендерских процеса, а то је да је изабран понуђач који није задовољио ни један једини услов који је прописан.

Kао што су медији у региону објавили, прописани су астрономски услови до сада невиђени, какве ни НАСА не прописује за избор ракета за лет у свемир, да би на крају изабрана фантомска фирма, са 2 запослена, без промета, основана непууна 2 месеца пред расписивање тендера, са називом који подсеца на познату Аустријску фирму, како би се медијски збунили остали учесници, да одустану од процеса.

Пошто се ради о фантомској фирми која због назива и не би могла да се оснује у Аустрији, чланови мешетарске групе су је основали у Швајцарској.

Швајцарска полиција је обавестила Центар за привредне регистре кантона Луцерн да предузеће које је основано на њеној територији нема намену која је уписана у регистру, и да се налази под спором, сходно томе је потребно суспендовати све активности предузећа до даљњег.




Kада су чланови мешетарске групе да су лагани да се у Београду може направити никакав договор око протеривања фирми из Србије. Или било шта слично што би било везано за крешење Устава и Закона, и да их је један од чланова мешетарске групе константно лагао, како он то иначе ради. Kако су само изазвали контраефекат својим поступцима, овој групи бахатих мешетара и незналица није преостало ништа сем да примене већ виђене незаконите методе у тим ситуацијама типа:

Прочитајте још:  СВЕТОСАВСКА: Радикалнији прогон Срба и Руса од онога кога је правио ДПС

ангажовање локалних фејсбук криминалаца који су претили манаџменту, притисци на инспекције да пишу лажне казне за непостојеће прекршаје на основу противуставног закона, притисци на судију Зорана Л. из Дервенте да се доносе незаконите пресуде против легалних фирми и приређивача, медијски спинови од тога да се приказују лажни подаци о великом успеху новог закона до осталих лажи испијању Дрине и слично.

Пошто су ови видови притисака више него смешни, и само их даље бацају у проблем јер ће се повећати тужбе против њих, тренутно влада неповерење и резигнираност међу тих пар чланова мешетарске групе. И како је Афера писала,

свако од њих тражи свој даљи излаз из целе ситуације покушавајући да превари оног другог. Додатно је погоршана ситуација између њих када су сели и израчунали да ништа неће бити од обећаних десетине милиона KМ за њих, и да их је В. Вуковић у старту слагао мегаломанским обећањима.

Све се свело на отимачину приватном сектору, која не иде како су замислили, и само су себе увалили у још веће проблеме, јер отимање од других представља криминалну активност из које ће се тешко извући.

Чланови мешетарске групе теше себе сваки дан да ће криминалним радњама ућуткати Правду, купују себи сваког дана по још један дан слободе.

међутим, Правда је спора, али увек достижна, и обзиром на степен кршења Устава и закона, као да тим од сада већ преко 30 најеминентнијих адвоката, од Сарајева, Бања Луке, Београда, Лондона, Париза, Неw Yорка и Wасхингтона ради на овом случају неуморно,као и најмање 6 полиција и бар 3 тужиластва што из региона што изван њега. Неспоран је и крај ове приче и мешетара, што би Његош рекао: “ Тирјанству стати ногом за врат и привести га познанију права, људска је дужност најсветија”.

Прочитајте још:  Само Србима не треба: Јапанци нашли злато код Бора у вредности од 720 милиона долара

Стела Пецарски/АФЕРА

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *