Инцидент у Лондону повезан с тероризмом

0

(фото: Твитер)

Лондон – Британски медији преносе да су забележене паничне сцене на Лондонском мосту услед дојаве о мецима испаљеним на аутобус.

Гардијан је извештавао да људи панично беже с моста, а возила покушавају да се окрену. Према речима сведока, полиција је пуцала на једну особу, томе је присуствовао и репортер ББЦ-ја.

Британска полиција саопштила је данас да, из предострожности, третира инцидент на Лондонском мосту као “повезан са тероризмом” и потврдила да је упуцала мушкарца.

Скај њуз преноси, позивајући се на неименоване изворе, да је у инциденту убијена најмање једна особа која није нападач.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У овом тренутку, околности у вези са инцидентом на Лондонском мосту и даље нису јасне. Ипак, из предострожности, тренутно реагујемо на ово као да је реч о инциденту повезаним са тероризмом”, навела је полиција на Твитеру.

Британски премијер Борис Џонсон навео је да је редовно добија информације о инциденту и захвалио полицији и хитним службама на брзом реаговању, преноси Ројтерс. Полиција је претходно саопштила да је више особа избодено у близини Лондонског моста.

“Полиција је задржала у притвору мушкарца. Верујемо да је неколико људи повређено”, наводи се на налогу полиције на Твитеру. Британски медији наводе да је мост опколила полиција.

Новинар Би-Би-Сија рекао је да је видео тучу групе мушкараца на мосту. Потом је стигла полиција и испаљени су хици, навео је он.

Прочитајте још:  Бен Волас, фаворит за Џонсоновог наследника, одустао од трке за шефа конзервативаца




Лондонска Хитна служба саопштила је да је ово означила као велики инцидент и да је неколико екипа изашло на место збивања.

Скотланд јард потврдио је да је полиција позвана поводом убадања у близини Лондонског моста нешто пре 14 сати.

Један мушкарац је притворен, а већи број људи је повређен.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *