САМО У СРБИЈИ! Власт протестује против опозиције!!!

0

(Фото: Јужне вести)

Неколико десетина чланова и симпатизера Српске напредне странке окупило се код Народног позоришта у Нишу у знак протеста против насловне стране недељника “НИН” и карикатуре Предрага Kораксића Kоракса у листу “Данас”.

На челу колоне били су транспаренти са натписима “Стоп крвавом сценарију” и “Ђиласе, не убијај Србију”. Учесницима протеста подељене су пароле са метама и знаком “стоп”, а колона је од позоришта кренула ка Скупштини, пишу Јужне вести.



Подсетимо, цела фама направљена је након изласка новог броја недељника НИН са фотографијом председника Александра Вучића на сајму оружја, где је пушка била уперена у њега. НИН је потом уклонио “спорну” фотрографију са насловнице, иако она није била продукт овог недељника, већ је објављивана у медијима раније, с тим што тада никоме то није сметало.

Kасније је Kоракс направио карикатуру у листу “Данас” на којој се налази председник који држи мету и пушка која га нишани. Вучић је одмах реаговао на друштвеним мрежама коментаришући да “само наставе да раде свој посао док ће он отварати ауто-путеве”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутор карикатуре Предраг Kораксић Kоракс огласио се након реакције председника, истакавши да политичари у њима не разумеју иронију, него све схватају буквално.




– То је једна иронична порука коју они нису схватили, они не знају шта је иронија, очигледно. Мислим да то је недостатак општег образовања. Невероватно је да те људе који имају толико диплома, не разумеју шта је иронија. Иронија је оно када ви гледате један цртеж или једну поруку увек је супротно од онога што буквално видите – рекао је Kоракс за Данас о карикатури која се појавила на насловној страни овог листа, а на коју су многи политичари реаговали.

Прочитајте још:  Везивање Србије за Европску унију је улазак на Титаник – рађа се нови свет

Убрзо су чланови СНС, активисти, па и сам председник Србије без икаквих доказа оптужили лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да стоји иза насловне стране НИН-а, као и Kоркасове карикатуре, јасно га на тај начин таргетирајући и угрожавајући му безбедност.

Тако смо добили и ситуацију да власт протестује против опозиције. То само у Србији може!

Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *