Сеоска птица ругалица и 77 килограма хероина

0

(Фото: Shutterstock)

Младен Новаковић (37) звани Тоцило из Амерића, код Младеновца, код кога је недавно пронађено 77 килограма хероина, био је под заштитом једног од високих функционера МУП-а, који га је обавештавао о тајним мерама пратње које је према њему предузимала екипа из београдске полиције.

Тако је, како ексклузивно сазнаје “Експрес”, Тоцилу дојављено да су у околини његове куће постављене камере за тајни видео надзор.

Тоцило је недавно једну од камера лоцирао у крошњи дрвета у близини куће, а затим демонстрирао своју бахатост тако што је једно вече стао испред дрвета, скинуо панталоне и доњи веш, попишао се у правцу тајно постављене полицијске камере, а затим, по узору на чувени видео снимак Александра Станковића – Салета Мутавог, показао и средњи прст.

“Тоцило је био потпуно сигуран у наклоност свог полицијског заштитника. Како се сумња, од њега је добио и информацију да је његов “порше панамера” под надзором због уграђеног ГПС-а. Да би насамарио инспекторе, за које је знао да надзиру његов аутомобил, он је једну ноћ “порше” довезао на једну њиву и оставио га. Насред њиве. Надајући се да ће у возилу наћи дрогу, за коју су знали да је Новаковић има, полицајци су исту ноћ извели тајну акцију претреса возила, али нису пронашли ништа. После ова два инцидента било им је јасно да Тоцило има контакт међу њиховим колегама, због чега су даље акције према њему договаране у најужем кругу. Највећа мистерија истраге била је чињеница да је полиција знала да је Тоцило набавио хероин из Турске, али нису знали где је дрога сакривена. Чекао се купац како би се открило Тоцилово складиште. Међутим, од купаца није било ни трага – описује за “Експрес” извор упућен у детаље истраге која је против Тоцила вођена последњих шест месеци, односно од момента када је из затвора изашао на слободу.

Прочитајте још:  Чајничка Краснице спаси народ свој.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Постојале су сумње да је Тоцило продавао хероин на ситно, по кило, два, и то локалним дилерима, али озбиљних купаца није било.

“Количина хероина која је нађена код Тоцила довољна је за пола Србије, али он није имао контакт ни са једном озбиљном криминалном екипом у Србији. Није имао контакт ни са навијачима, који су главни оперативци нарко-група на терену. Ни са ким, никоме није продавао дрогу и то је био највећи проблем београдске полиције која је била упорна у даљој истрази”, објашњава наш извор.

Цела ситуација око Тоцила је била чудна. Имао је дрогу, али је није продавао, није тражио купце, нико од иоле озбиљнијих играча му није долазио. А онда је полиција прислушкивањем његовог телефона дошла до најбизарнијег тренутка истраге и открила зашто Тоцило тако стрпљиво чека са продајом, иако му је милионска зарада надохват руке.

“Тоцило је свакодневно био у телефонском контакту са једном бабом, врачаром из источне Србије, познатој по обредима влашке магије. Од ње је тражио савете за све, највише за посао. Њој је рекао да има робу и тражио савет, а она му је рекла да настави да је зове, да ће му она рећи када је погодан тренутак за продају и да ништа не брине. Ето, тако је пословао велики дилер хероина, тражио је савете од врачаре”, каже наш извор.

Оно што је Тоцила највише жуљало јесте то што једном Младеновчанину са богатим кривичним досијеом дугује скоро милион евра.

Али имао је хероин изузетно високе чистоће, чија би количина мешањем са осталим супстанцама могла да се увећа пет пута. Та количина на улици би вредела скоро пет милиона евра. Довољно да врати милионски дуг, настави луксузан живот, али и нарко-посао.

Прочитајте још:  РОЂЕНА У БЕОГРАДУ, А СЕЈЕ МРЖЊУ ПРОТИВ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ У СВЕТУ: Ко је Ивана Страднер?

Наравно, уз помоћ врачаре влашке магије, чије је савете плаћао стотинама евра. Ти савети му нису помогли.

У четвртак, 14. новембра, полиција је опколила Тоцилову кућу у Америћу и ухапсила га. У истој акцији ухапшена су и двојица његових сарадника Саша Николић (37) и Велибор Цветков (53).



“Цветков је родом из Ниша. Он је у ствари водио Тоцилов контакт са Турском. Полиција је регистровала неколико његових одлазака у Турску. Он је такође спојио Тоцила и са врачаром, наводећи да он већ годинама слуша њене савете и да никада није оманула. С друге стране, ухапшени Николић је Тоцилов рођак, који се на саслушању бранио да има троје деце, да ради за плату од 40.000 динара, да једва саставља крај са крајем и да нема никакве везе са дрогом”, каже наш извор.

Ухапшеном Новаковићу у прилог иде да раније није био осуђиван, али полиција има доказе о његовој умешаности у Тоцилове нарко-послове, који су били довољни да му се одреди притвор. Притвор је после хапшења одређен и ухапшеном Тоцилу и Нишлији Цветкову.

“Још није утврђено када је тачно Тоцило набавио дрогу која је код њега заплењена. Тоцило је пре шест месеци, у мају ове године изашао из затвора у коме је провео годину и десет месеци. Постоји велика вероватноћа да је дрогу која је сада заплењена код њега набавио пре него што је и отишао у затвор, што значи пре више од две године, и да је она све ово време била закопана. Онда је изашао из затвора и чекао погодан тренутак за даљу акцију, али је био свестан да је под сталним надзором полиције”, каже наш извор.

Прочитајте још:  Предлог директора школа: Ученици у клупама сваке друге недеље

Оно што је још предмет истраге јесте да ли је и ко изнад ухапшеног Тоцила.

“Он никад није имао контакте са крупним, моћним играчима из нарко- подземља Србије. Цветков јесте био његов контакт за Турску, али је неко тај контакт морао да успостави и аминује. За набавку дроге у Турској и њено шверцовање у Србији потребна је нечија јака гаранција, логистичка мрежа, сарадници. Да је Тоцило све сам могао да уради је под великом сумњом, што указује да је са неким већим и јачим играчем морао да има не само контакт, већ и његов амин за посао.

До тог податка полиција у досадашњој истрази није дошла”, каже наш извор.

Тамара Марковић Субота / Експрес

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *