Велика Британија: Стотине птица пало мртво на пут, не зна се разлог (Видео)

0

Птице (Фото: Пиксибај)

Агенција за заштиту животиња у Велсу је започела истрагу поводом стотина мртвих птица, које су нађене на једном путу северно од села Бодедерн. Како се наводи, у питању су чворци.

Из Краљевског друштва за заштиту птица из Велса (Роyал Социетy фор тхе Протецтион оф Бирдс, РСПБ Wалес) рекли сз за „Скај њуз“ да су веома забринути због онога што су видели.

„Чворци су ипак на неки начин на црвеној листи. Желимо да власти заиста истраже овај инцидент. Али тренутно је важно не нагађати шта је узрок“, рекли су из РСПБ.




Ситуацију је приметила и пријавила Хана Стивенс када је кренула код лекара. Како наводи, тада је на небу запазила огромно јато чворака, али већ сат касније када се враћала видела их је мртве на путу. Позвала је свог партнера Едвардса и рекла му шта се догодило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Позвала ме је и рекла да не може да верује шта је управо видела. Да будем искрен, ни ја јој нисам одмах веровао“, рекао је Едвардс.

Он је одлучио да оде на то место и сам погледа шта се тачно догодило.

„Било је врло узнемирујуће. Мислим да сам их видео на стотине мртвих. Инстинкт ми говори да су отроване, али не знам. Тешко је рећи“, казао је Едвардс.

Они су након овога позвали полицију.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *