Пушков: Европи предстоји мрачни сценарио

0

Алексеј Пушков (Фото: Јутјуб)

Руски сенатор Алексеј Пушков прокоментарисао је недавно тестирање америчког пројектила који је забрањен одредбама Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, рекавши да ц́е, у случају да та ракета буде размештена у Европи – доћи „црни дан за ЕУ“.

„Тако нешто ће вратити Европу у нуклеарну конфронтацију, као за време Хладног рата“, написао је Пушков на Твитеру.

Претходно је овим поводом реаговао и Кремљ, а портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да тестирање америчке ракете, која је забрањена Споразумом о ракетама средњег и кратког домета, представља потврду да је Вашингтон одавно био наоштрен да иступи из тог споразума.



Огласило се и руско Министарство иностраних послова, саопштивши да је Русија „забринута“ и да ће „све чињенице узети у обзир“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Министарство одбране САД извршило је тестирање ракете која би била забрањена Споразумом о нуклеарним ракетама средњег домета (ИНФ), на шта су неки заговорници контроле наоружања из САД рекли да се тиме ризикује непотребна трка у наоружању са Москвом.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *