Преминуо је монах Јефрем , изрекао је да ће 2 месеца после његове смрти почети трећи светски рат

1

Почетком децембра материјални свет је напустио отац Јефрем, чувени монах из Аризоне који је цео живот службовао у Америчкој архиепископији Цариградске патријаршије.

Православни верују да је да Јефрем био обдарен пророчким даром, а многа његова пророчанства су се наводно испунила. Једно од њих је било везано за његову сопствену смрт, а то пророчанство је већ данима тема свих светских медија.

Јефрем је рођен као Јоанис Мораитис 24. јуна 1928. године у граду Волос у Грчкој. Седамдесетих година је отпутовао у Америку, где је вредно радио на оснивању православних манастира, од којих је најпознатији манастир Светог Антонија Великог у Аризони. Неколико година касније отпутовао је у САД, где је почео да оснива православне манастире. Најпознатији од њих је манастир Светог Антонија Великог у Аризони, па су Јефрема често називали и „апостол Америке.“



Наиме, Јефрем је предвидео своју смрт, рекавши да ће отићи на небо пре Нове године, што се и догодило. Према речима овог монаха, у време његове смрти Атон ће бити пред расколом, а два месеца касније почеће рат какав свет још није видео!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оствариле су се две од три тачке пророчанства – смрт оца Јефрема пре Нове године и раскол на Светој гори и у православном свету уопште.

Циљ текста није потврђивање или негирање овог пророчанства, и свако је слободан да одлучи у шта да верује. Подсетићемо се поново речи Исусових из Светог писма: „Нико не зна дан и час мог другог доласка до отац мој сам!“

Али, и поред скептицизма желимо да скренемо пажњу на још један пример Јефремове прозорљивости.

Прочитајте још:  СВЕТ ВИРТУАЛНЕ РЕАЛНОСТИ

Неколико дана после смрти оца Јефрема, у манастиру Светог Антонија у Аризони, монах Илија је одмарао после напорног дана. Те ноћи му се у сну јавио већ упокојени Јефрем, и тада му је рекао: „Не брини, ускоро ћеш бити са нама.“

Шест дана касније отац Илија се упокојио у Господу.



(Србија данас)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Преминуо је монах Јефрем , изрекао је да ће 2 месеца после његове смрти почети трећи светски рат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *