Лек из шуме: Ова кора биљке може да заустави рак

0

Потрага за лековима требало би да се усмери у шуму, где у природи постоји преко пет милиона лековитих супстанци и где се сваке године открива још природних лекова.
Сав новац за прикупљање средстава за лечење рака, који иде у џепове извршних директора Биг Пхарма-е, требало би ставити у руке природњака који знају где да траже, шта да траже и како то да искористе.

Терапеутски ефекат лековите биљке Мачија канџа за лечење рака дојке, леукемије и рака плуц́а добро је познат у Јужној Америци и бразилски научници су спровели исцрпна истраживања.

Међутим, у Америци се стотине милиона долара троше на опасне методе детекције попут мамографа који често дају лажно позитивно стање и гурају људе на непотребне хемотерапије и зрачење.

Будуц́и да је наш имунолошки систем константно активан и да спречава рак да се развије, сви смо на неки начин преживели ову болест. Имајуц́и то на уму, морамо схватити да нашем имунолошком систему треба помоц́ коју добија од природних, синтетизованих лекова земље.

Мачија канџа излечила је рак и реуматоидни артритис још у 1920-им

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Готово 100 година, истраживачи документују лековито деловање коре Мачије канџе на рак. Још у 1920-има, немачки природњак по имену Артуро Брел, који је радио у перуанској кишној шуми, тражио је нешто што би могло да помогне његовом реуматоидном артритису.

Две врсте коре Мачије канџе су имале лековито дејство на његово стање – Унцариа томентоса и Унцариа гуианенсис. Kора је деловала због свог природног, анти-упалног дејства.

Излечен, др Брел је одлучио да извуче екстракт свом пријатељу коме је дијагностикован рак плуц́а, стадијум ИВ. Он је током једне године пио чај од Мачије канџе три пута дневно. Ова свакодневна рутина је била разлог зашто се његов карцином повукао и заувек нестао до краја те године!

Прочитајте још:  Главни савети стручњака за труднице у време вируса короне

Мачија канџа спречава упалу која покрец́е болести

Истраживачи су повезали упалу са почетком пролиферације рака на нивоу ДНK. Овај узрок се у модерним протоколима о лечењу углавном занемарује.

Научници су дуго знали да екстракт Мачије канџе индукује смрт ц́елија рака, али сада откривају прецизне противупалне механизме помоц́у којих се то догађа.

Kада тело покушава да оздрави и одржи хомеостазу, покреће се упални одговор. Токсини, које у основи једемо, дишемо и пијемо су узрочници упале, јер они терају тело у стање које захтева лечење. Овај упални одговор отвара путеве рака и хроничних болести. Укључивањем противупалних биљака у исхрану, попут Мачије канџе, помажемо имунолошком систему током упале и стреса.

Према истраживањима, Унцариа гуианенсис делује тако што “искључује” производњу алфа фактора некрозе тумора. То зауставља упалу. Мачија канџа такође зауставља нуклеарни фактор-каппа бета, који је такође инфламаторни прекидач који иницира рак и друге болести.

Мачија канџа утиче на аденин и инхибира нуклеотид присутан у ДНK ц́елијама рака

За оне који су убеђени да треба да се подвргну хемотерапији или зрачењу, ње све изгубљено. У ствари, показало се да Мачија канџа повец́ава број Т-ц́елија чак и после хемотерапије, помажуц́и здравом опоравку ц́елија које су модерне медицине оштетиле.

Током 2016. године, истраживачки тим са Савезног универзитета Санта Марија у Бразилу, открио је тачан ефекат који Унцариа томентоса има на ц́елије рака дојке. Екстракт Мачије канџе имао је значајан утицај на аденин, нуклеотид који је основа ДНK ц́елија рака.

Њихова истраживања потврдила су истраживања из Аустралије из 2006. године, која су показала како алкалоиди у кори Мачије канџе инхибирају раст ц́елија леукемије. У то време тај ефекат није био схваћен, али сада истраживачи разумеју прецизан механизам.

Прочитајте још:  Напуните кости калцијумом: Ово је убедљиво најбољи и најделотворнији народни лек за крхке кости!

Ако је упала корен болести, онда је Мачија канџа једна од безброј лековитих природних биљака које могу да је зауставе.

Webtribune.rs

Izvori:

NaturalHealth365.com

NCBI.NLM.NIH.gov

NaturalNews.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *