Не можете да спавате јер ваш партнер хрче? Ово су савети који ће можда помоћи

0

(Фото: depositphotos/realinemedia)

Сви се добро осећамо када смо наспавани. Сан је важан, како за организам тако и за психичко здравље. Али ако свој кревет делите с неким ко хрче, спавање покрај те особе може постати право мучење. Док он или она блажено хрчу у земљи снова, ваше очи су широм отворене.

Шта год да урадите, хркање се после неког времена наставља и то вас може потпуно излудити јер не можете заспати. Kако ХомеБТ наводи, постоје трикови који вам могу помоћи, а неке од њих можете испробати још вечерас.

Лезите у кревет пре партнера



“Одлазак у кревет пре партнера који хрче уклониће анксиозност која се јавља услед сазнања да ни ову ноћ нећете добро спавати”, саветује Слумбердовнов стручњак за сан. Према његовим речима, чак и ако вас хркање касније пробуди, бар ћете ноћ започети сном, а можда ћете поново заспати успркос буци коју ствара ваш партнер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ставите тениску лоптицу

Можда делује чудно, али ово је један од ефикаснијих начина, само ако ваш партнер пристане на то. Ушивена тениска лоптица на леђној страни партнерове пиџаме изазива неугодност при лежању на леђима, што је положај који, највероватније, изазива хркање. Због лоптице партнер је приморан да спава на боку, што ће потенцијално смањити хркање.



Снимите хркање

Ако партнер упорно одбија да призна да хрче, постоји само један начин како да га уверите да се помери с мртве тачке, а то је да снимите њега или њу како хрче. Ако ваш партнер чује колико заиста хрче, уместо противника добићете сарадника који ће признати да проблем постоји и схватити његове размере . Многи људи проведу године не схватајући колико гласно хрчу. Kада постану свесни, већа је вероватност да ће бити кооперативнији и да ће хркање постати заједнички, а не само ваш проблем.

Прочитајте још:  Да ли особа може два пута да се зарази коронавирусом?

Kупите јастук против хркања

Ако партнер не жели активно да учествује у решавању проблема, замените му обичан јастук јастуком против хркања. Ови јастуци су дизајнирани тако да правилно подупиру врат и главу с циљем отварања канала кроз које пролази ваздух.

Носите чепове за уши

Понекад су чепови за уши једино решење. Kупите квалитетан пар чепова који спечавају буку. Постоје и они мање квалитетни, који само пригушују буку или испадају усред ноћи, а то сигурно не желите.

Индех,хр



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *